Primele măsuri după vizita șefului Inspecției Muncii la cariera Jilț

Au fost luate primele măsuri după vizita celor de la Inspecția Muncii la Cariera Jilț Sud, unde trei mineri au murit și alți zece au fost răniți după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat.

De astăzi înainte, îmbarcarea minerilor spre locul de muncă va fi supravegheată de un șef din carieră. Se va urmări ca minerii să meargă doar cu autovehicule omologate pentru transport persoane, nu și cu cele de marfă. "Am dispus două expertize. Una pentru drum, una pentru utilaj. S-a luat masura urgentă de a supraveghea îmbarcarea muncitorilor către locurile de acces. Va fi o persoană din conducere", a spus Nicolae Bratu, inspectorul general al Inspecției Muncii.

"Au fost aplicate amenzi drastice. S-au dat măsuri. Transportul să fie cu autoturisme omologate să transporte persoane. CEO ne-a informat că se respectă măsurile impuse de ITM. De fiecare dată, inspectorii verifică dacă se respectă măsurile. Condițiile sunt foarte grele. Vă asigur că se vor lua toate măsurile legale și vom scoate la iveală ce s-a întâmplat acolo. Chiar acum eram într-o verificare la CEO", a punctat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

Vizualizări: 5,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: