Încă două autospeciale noi, aşteptate de ISU Gorj

Parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă se înnoieşte pentru a doua oară în decurs de aproximativ trei luni. După ce la sfârşitul anului trecut, opt autospeciale au ajuns în Gorj, în perioada imediat următoare se mai aşteaptă încă două autospeciale, achiziţia lor fiind posibilă ca urmare a aprobării unui nou proiect cu finanţare europeană.

Încă două autospeciale noi sunt aşteptate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj în perioada imediat următoare. Este vorba despre o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime. Achiziţia lor a fost posibilă printr-un proiect european, după ce la sfârşitul anului trecut parcul auto al ISU Gorj s-a înnoit cu opt autospeciale moderne. Potrivit conducerii instituţiei, în momentul de faţă, peste 55% din echipamentele aflate în dotare sunt moderne.

Cu ajutorul acestora, timpul pompierilor gorjeni în cadrul intervenţiilor va fi unul mult mai eficient şi prompt. „La sfârşitul anului trecut, am primit patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerări grele şi trei autospeciale complexe de intervenţie, printr-un prim proiect al cărui beneficiar este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud Vest Oltenia. Printr-un al doilea proiect, judeţului Gorj îi vor fi distribuite încă două autospeciale: o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime. În momentul de faţă, peste 55% din dotare este modernă. Cu ajutorul acesteia, timpul de intervenţie s-a scurtat cu 30%”, a declarat Liviu Dumitraşcu, şeful ISU Gorj. Acesta a mai precizat că actuala autospecială pentru intervenţie şi salvare la înălţime este depăşită din punct de vedere moral. „Avem o autospecială pentru intervenţie şi lucru la înălţime, dar aceasta este depăşită din punct de vedere moral.

Cu toate acestea, fără ea nu puteam rezolva problema incendiului care a avut loc în Râncă, în urmă cu mai multă vreme. Autospeciala cea nouă ne va ajuta foarte mult şi ne va permite intervenţia într-o clădire cu 10 etaje”, spune Liviu Dumitraşcu. Toate maşinile din dotarea ISU Gorj au în dotare aparatură de descarcerare şi prim ajutor.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: