Încă două furturi de la carierele din Gorj

Poliţiştii din Rovinari şi cei din Mătăsari au identificat alţi doi suspecţi de furturi de la carierele din zonă. Zecile de furturi înregistrare zilnic sunt greu de oprit. Încasează amenzi, li se fac dosare penale şi se întorc la cărat de fier vechi.

M.I., de 45 ani, din Rovinari a căzut în plasa poliţiştilor.  Întrucât bărbatul transporta patru profile tip „U”, poliţiştii i-au solicitat documentele de provenienţă şi de transport. M.I. a declarat că nu deţine astfel de documente, ulterior, urmare a investigaţiilor efectuate de poliţişti, stabilindu-se că cele patru profile au fost sustrase de către acesta şi alţi doi rovinăreni, K.C., de 26 ani şi P.A., de 32 ani, din incinta carierei E.M. Roşia. Bunurile au fost restituite societăţii prejudiciate. Pe numele suspecţilor a fost întocmit dosar penal în care poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

O oră mai târziu, un alt gorjean, din Mătăsari se alegea şi el cu dosar penal. Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au fost sesizaţi telefonic de către reprezentanţii firmei care asigură paza Direcţiei Miniere Jilţ, despre faptul mai multe persoane sustrag subansamble metalice din incinta carierei Jilţ Nord.

Poliţiştii au intervenit operativ, la faţa locului identificându-i pe C.O., de 22 ani şi L.C., de 18 ani, ambii din comuna Mătăsari, în timp ce  aceştia sustrăgeau şi încărcau într-un autoturism două traverse metalice, pe care intenţionau să le valorifice la un centru de colectare a deşeurilor feroase de pe raza localităţii.

Traversele, a căror valoare urmează să fie comunicată, au fost restituite unităţii prejudiciate.

Autoturismul folosit de către suspecţi la comiterea faptei, a fost indisponibilizat de către poliţişti, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. 

 Poliţiştii continuă cercetările în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare a suspecţilor.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: