Şeful Serviciului de Ordine Publică Gorj a lovit un pieton

Şeful Serviciului de Ordine Publică Gorj este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă. Petre Filip a fost implicat ieri într-un accident rutier pe raza localităţii Bumbeşti-Piţic. Poliţistul a lovit un pieton care se deplasa regulamentar. Victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti de unde a fost transferat la Craiova.

Şeful Serviciului de Ordine Publică Gorj plecase spre Braşov, în interes de serviciu, dar pe raza localităţii Bumbeşti-Piţic autoturismul condus de poliţist a fost acroşat de o altă maşină şi a fost proiectat într-un pieton care se deplasa regulamentar. Omul legii susţine că deşi de deplasa cu viteză redusă nu a putut evita impactul. „Mă îndreptam spre Braşov în interes de serviciu şi cred că aveam în jur de 40 de kilometri la oră. Am fost acroşat de un autoturism şi proiectat într-un pieton. Sper ca victima să nu fie lovită rău şi să-şi revină. Asta contează că fiarele se îndreaptă”, a declarat Petre Filip.

Întorcea maşina în stradă

Şoferul vinovat de producerea evenimentului rutier, un bărbat de 69 de ani, susţine că voia să întoarcă autoturismul pe partea carosabilă şi a mizat pe faptul că celălalt conducător auto îl va observa şi va încerca să evite impactul. „Eu am reparat ceva la maşină pe pod şi voiam să întorc maşina în stradă. Ce-i drept am depăşit axul drumului şi am văzut maşina care venea cam repede, dar am crezut că mă vede şi încetineşte. L-am lovit puţin şi a dat peste un pieton”, a povestit omul.

Victima, un localnic din Bumbeşti-Piţic în vârstă de 78 de ani, mergea pe marginea drumului când a fost acroşată de autoturismul condus de Petre Filip. Bărbatul a ajuns la spital cu multiple traumatisme. ”Am fost anunţat că tatăl meu a fost lovit de o maşină. El trebuia să vină la mine. Am înţeles că e lovit rău la cap şi la picioare. Mai multe nu ştiu”, susţine fiul victimei.

VICTIMĂ

Ambulanţa a transportat victima la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Cărbuneşti şi deşi starea de sănătate este stabilă, pot apărea complicaţii. Medicii au decis să-l transfere pe bărbat la Craiova. Bărbatul are traumatisme la nivelul feţei şi membrelor.

CULPĂ

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au demarat cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. ”Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit faptul că unul dintre şoferi a efectuat o manevră de întoarcere fără să se asigure, a acroşat un autoturism care se deplasa regulamentar, pe care l-a proiectat într-un pieton”, a declarat inspectorul SPR Gorj, Dan Săvulescu.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: