Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Încă nu putem fi monitorizaţi „ca la carte”

Operatorii de date şi telefonie din Gorj nu sunt pregătiţi să aplice legea 298/2008 cu privire la monitorizarea apelurilor telefonice şi a comunicaţiilor pe internet. Prefectul judeţului, Victor Banţa, afirmă că a avut o întâlnire pe această temă cu principalii operatori din domeniul telefoniei fixe şi mobile, precum şi cu furnizorii de internet din Gorj, pentru a discuta despre felul în care va fi aplicată legea menţionată. Banţa spune că „a prelucrat” legea respectivă cu şefii firmelor de telefonie şi internet, iar după discuţiile avute cu aceştia a ajuns la concluzia că aproape nicio companie nu este pregătită tehnic pentru a memora datele prevăzute de legea 298. Prefectul este specialist în telecomunicaţii şi apreciază că unele dintre firme riscă să dea chiar faliment dacă vor face investiţii pentru a putea monitoriza traficul de date al abonaţilor lor. „În momentul de faţă nu sunt pregătiţi toţi ca să aplice legea respectivă. I-am prevenit că legea prevede sancţiuni de până la 500.000 de lei pentru cei care nu respectă prevederile acestui act normativ. Unii pot să dea faliment dacă primesc o asemenea sancţiune. Probabil, la început, nu se va aplica maximul prevăzut în lege pentru că operatorii mai mici vor avea probleme serioase”, afirmă prefectul.

Legea 298, denumită şi „legea Big Brother”, a fost intens criticată în ultimele săptămâni pentru că permite autorităţilor să urmărească orice telefon sau modalitate electronică de comunicare. Românii şi-au adus aminte cu această ocazie de Securitatea lui Ceauşescu, perioadă în care nimeni nu vorbea liber de teamă să nu aibă probleme cu organele statului. Pe internet românii sunt îndemnaţi acum să semneze petiţii peste petiţii prin care cei care le iniţiază speră să blocheze legea respectivă. „Potrivit Art. 28 din Constituţia României, “secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil”! Ori, potrivit legii nr. 298/2008, autoritatea română chiar asta are de gând să facă - să ne asculte şi înregistreze convorbirile telefonice private, să ne citească şi arhiveze e-mail-urile şi SMS-urile şi să stocheze date despre numele, adresa fizică şi IP-ul celui care s-a conectat la internet, data şi ora la care s-a conectat, precum şi data şi ora la care s-a realizat deconectarea. Pentru ce şi în virtutea cărui articol din Constituţia României--! Să nu-mi spuneţi că cel despre siguranţa naţională… Vreţi să reînvie securitatea- Pentru asta au luptat “golanii” în decembrie 1989- Vreţi ca o ureche străină, de vulpe securistă, să asculte cuvintele dulci, de dragoste, pe care i le şoptiţi persoanei iubite, ori păsurile pe care i le naraţi părintelui- Dar glumele kinki pe care vi le permiteţi cu prietenii- Vreţi să vă fie violată legal intimitatea- V-aţi împăcat deja cu gestul de închidere a ochilor în faţa încălcării constituţiei de către iubiţii noştri conducători- Aţi răspuns cu “nu” la toate întrebările- Atunci… semnaţi petiţia de faţă!!!”, se arată, de exemplu, într-una din petiţiile disponibile pe internet pentru cei care nu vor ca România să devină un imens „Big Brother”.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: