Petre Stăncioi recidivează. Fură din case bogate!

Mascaţii au dat buzna joi dimineaţă acasă la unul dintre cei mai faimoşi interlopi din oraş de la începutul anilor 2000, Petre Stăncioi fiind o mai veche cunoştinţă a acestora deşi, după atâta timp, generaţiile de poliţişti s-au schimbat şi ele.

Individul este suspectat acum s-a apucat de spargeri date pe picior mare, căutate de către acesta fiind casele unor oameni potenţi financiar, deşi, cel puțin într-un caz, e vorba și despre un păgubit trecut în lumea celor drepţi. Casa fostului primar de la Rovinari, Dorin Filip, se află pe lista celor prăduite de gruparea condusă de Stăncioi, hoții luând din locuința fostului edil în special colecţia de ceasuri cu care acesta se mândrea.

Bani și bijuterii, dar şi ceasuri de valoare, au fost furate de către gruparea infracțională din mai multe locuinţe din Târgu Jiu și din apropiere, aici fiind inclusă și locuința soților Dondera, cei care acum două săptămâni s-au trezit că au fost jefuiți. Hoții le-au luat atunci din cază un seif cu valori estimate la peste 50.000 de lei, dar și sistemul de supraveghere video, în speranța că li se va pierde urma mai ușor. Bunurile de valoare furate de aici erau vândute ulterior la preț de chilipir de complici ai hoților pe piețele din Vâlcea și Mureș, ieri polițiștii făcând descinderi și în zonele respective.

Nu mai puțin de 21 percheziții au avut loc în cursul zilei de ieri în această anchetă, una dintre cele mai lungi, care a început dimineața în zori și s-a întins până la prânz, fiind cea de la locuința lui Stăncioi. De aici oamenii legii au plecat nu doar cu „clientul” în dubă, ci și cu o mașină pe o platformă, pe care au indisponibilizat-o în vederea recuperării prejudiciului, mașina fiind, cel mai probabil, cea folosită în comiterea furturilor de către hoți.

Mascații l-au ridicat ieri pe Petre Stăncioi și l-au dus la audieri la sediul IPJ Gorj alături de alți cinci membrii ai găștii sale, printre aceștia fiind și Robert Petre Stăncioi, fiul interlopului. Băiatul acestuia este familiarizat deja cu ilegalitățile, în 2013 el primind o condamnare de 1 an cu suspendare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani. Sentința a fost dată într-un dosar de tâlhărie  în care inculpați au fost mai mulți tineri din oraș cu caziere încărcate pentru diverse infracțiuni similare, Juniorul fiind minor la data producerii faptelor. Tatăl său are însă o experiență mult mai mare, în urmă cu un deceniu și jumătate devenind cunoscut în toată țara după ce a incendiat apartamentul din zona centrală a orașului în care locuia fostul comandant al Poliției Municipale Târgu Jiu, Ion Giura. Atunci a fost incendiată și mașina fostului comandant al Poliției Rutiere Gorj, Ion Picu, Stăncioi fiind condamnat ulterior la 15 ani de pușcărie din care a făcut jumătate, în 2007, de Crăciun, fiindu-i admisă solicitarea de a fi eliberat condiționat. Acum, dacă acuzațiile se dovedesc reale, bărbatul are toate șansele să revină în spatele gratiilor, audierile de ieri de la IPJ Gorj prelungindu-se până în noapte, aseară el fiind reținut pentru 24 de ore.

Galerie foto


Vizualizări: 3,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: