SURPRIZĂ: Judecătorii l-au scos pe Stăncioi din arestul poliţiei!

Petre Stăncioi, liderul unei grupări de spărgători de locuinţe, a fost plasat de Judecătoria Târgu Jiu în arest la domiciliu. Asta în ciuda trecutului penal al lui Stăncioi, fostul patron al clubului de noapte FTE fiind cel care cu ani în urmă incendia casele unor poliţişti. Acum, Stăncioi are probleme cu legea pentru că a coordonat o grupare care spărgea locuinţe ale unor oameni cu stare materială bună, printre victime fiind avocaţii Dondera şi familia defunctului primar din Rovinari, Dorin Filip.

Decizia de plasare în arest la domiciliu a lui Stăncioi a fost luată de un magistrat cu experienţă al Judecătoriei,  în sentinţa publicată pe pagina de internet a instanţei făcându-se vorbire doar de două victime. Până acum anchetatorii vorbeau de ceva mai multe persoane cărora hoţii le trecuseră pragul, inclusiv de vila fostului primar de la Rovinari, Dorin Filip. Acum şi Stăncioi, dar şi alţi inculpaţi din dosar au interdicţie de a se apropia de doar două dintre persoanele păgubite, liderului reţelei fiindu-i interzis să se vadă inclusiv cu fiul său, care a devenit martor în dosar.

„Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu în dosarul nr.2/P/2016. (…) Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu (…) faţă de inculpatul Stăncioi Petre, cercetat sub aspectul săvârşirii a două infracţiunii de furt calificat, (…) pe o durată de 30 de zile, începând cu 29.01.2016 şi până la 27.02.2016. În baza art.221 alin. 1 şi 2 C.pr.pen. impune inculpatului Stăncioi Petre, respectarea următoarelor obligaţii: - să nu părăsească imobilul din Municipiul Târgu Jiu, strada Zambilelor, (…) , fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta; - să se prezinte la organul de urmărire penală ce instrumentează cauza, la judecătorul de drepturi şi libertăţi sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; - să nu comunice cu inculpaţii: - Stăniloiu Constantin Viorel, -Bubăciosu Aron-Valentin, - Roşca Ion, -Căzănel Bogdan-, - Vîlceanu Constantin - să nu comunice cu părțile vătămate, ori membrii de familie ai acestora, respectiv: Crăc Nicolae Cristi şi Dondera Anca - să nu comunice cu martorii ori membrii de familie ai acestora, respectiv: Ghiţiu Maria Luiza, Petroşanu Ionela, Stăncioi Petre Robert, Vîlsan Maria Monica, Porumb Alberto Gheorghiţă, Popescu Vasilica Mădălina, Măciucă Dorel Ion”, a decis vineri Judecătoria Tg Jiu.

Verdictul nu este unul definitiv, fiind contestat deja de către procurori, în următoarele zile fiind aşteptată o decizie finală din partea Tribunalului Gorj. Până atunci rămâne în arest la domiciliu şi un alt membru al reţelei, Viorel Constantin Stăniloiu, din Fărcăşeşti, consăteanul său Aron Valentin Bubăciosu fiind în aceeaşi situaţie. Un al patrulea individ, Ion Roşca, a fost plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, alţi doi membri ai grupării fiind cercetaţi în libertate. Căzănel şi Vâlceanu sunt cei faţă de care instanţa nu a luat nicio măsură restrictivă, ei având libertatea pe care o aveau şi înainte de a fi puşi sub acuzare.

Toţi şase sunt acuzaţi că în decembrie şi ianuarie au spart mai multe vile din Târgu Jiu şi împrejurimi de unde au furat bani, bijuterii şi ceasuri de valoare, prejudiciul fiind estimat de anchetatori la circa 250.000 de lei, la locuinţa familiei Dondera hoţii luând inclusiv sistemul de monitorizare video al casei, în speranţa că li se va pierde urma mai uşor.

Vizualizări: 1,946

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: