Încă o stațiune turistică în Gorj

Veste bună pentru locuitorii din comuna gorjeană Peștișani. Localitatea în care s-a născut marele sculptor Constantin Brâncuși a fost atestată ca stațiune turistică de interes local.

 Guvernul României, la iniţiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a adoptat joi, 7 mai 2020, Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local.

În urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale, localităţile Tăşnad (jud. Satu Mare), Lacu Sărat (jud. Brăila), cât şi Zona Turistică Centrul Istoric - Coridorul Crişul Repede (Municipiul Oradea, jud. Bihor) şi Zona Turistică Borlova - Muntele Mic (Comuna Turnu Ruieni, jud. Caraş-Severin) au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional.

Totodată, având în vedere potenţialul turistic, dar şi resursele naturale şi antropice, localităţile Tăuţii Măgherăuş (jud. Maramureş), Vama (jud. Satu Mare), Ocnele Mari (jud. Vâlcea), Peştişani (jud. Gorj), Jucu (jud. Cluj) au fost atestate ca staţiuni turistice de interes local.

Pe termen lung şi mediu, atestarea acestor localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, va crea un impact socio-economic pozitiv. Acestea vor putea fi promovate cu noul statut şi astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile. Spre exemplu, investitorii ar putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui la creşterea numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă.

„Peștișani nu este de stațiune, dar va fi. Numai așa vom obține finanțări pentru dezvoltare, pentru piste de biciclete, trasee turistice, pensiuni și orice alte investiții, pentru că într-o stațiune ai nevoie și de o vulcanizare, și de o spălătorie, să ne dezvoltăm și în prelucrarea laptelui, în colectarea fructelor de pădure și a plantelor medicinale”, spunea, la finalul anului trecut, primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

În județul Gorj, mai sunt atestate ca stațiuni turistice localitățile Săcelu, Polovragi, Baia de Fier și Novaci.

Vizualizări: 5,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: