Încă o zi cu huiduieli la adresa lui Ponta la sediul RAAN

Premierul Victor Ponta a fost huiduit ieri din nou de angajații Regiei Autonome de Activități Nucleare din Drobeta Turnu Severin, pentru a doua zi la rând aceștia blocând circulația pe principalul bulevard din oraș. Peste 200 de salariați au decis să traverseze fără oprire pe o trecere pentru pietoni, blocând astfel traficul rutier. Polițiștii au fost nevoiți să blocheze ei circulația și să devieze mașinile pe alte străzi pentru a evita incidente între șoferi și protestatari, oamenii spunând că și azi vor proceda în mod similar.

Huiduielile de care are parte deputatul de Târgu Jiu au legătură cu promisiunile pe care șeful Guvernului le-a făcut pentru a rezolva problemele de la RAAN, acum un an Ponta mergând în vizită la muncitori pentru a le cere să-l voteze la Președinția României. Acum oamenii s-au trezit trimiși în șomaj, RAAN fiind în insolvență după ce a acumulat datorii de peste 300 de milioane de lei, aproape 130 de milioane reprezentând cărbune luat de la Complexul Energetic Oltenia și neplătit. Oamenii își așteaptă lefurile din luna mai, de la 1 octombrie ei urmând să intre în șomaj.

„Suntem 1500 pe care ne trimit în șomaj acum și alți 500 la primăvară, iar salariile nu le-au plătit din luna mai. În perioada asta de insolvență șefii și-au mărit lefurile, iar cu noi nu stă nimeni de vorbă. Venim aici în fiecare zi și nu avem cu cine discuta, deși de la Ponta în jos toată lumea ne-a promis acum un an că nu ne lasă de izbeliște. Politicienii știu doar să își împartă ciolanul, restul nu îi interesează”, a spus o viitoare șomeră, colegă cu o femeie care este în greva foamei de la începutul lunii. Mihaela Cozma e pe picioare doar pentru că i se fac regulat perfuzii de către echipaje medicale de la Ambulanță, ea spunând că preferă să moară în fața sediul RAAN decât de foame acasă.

„Nu am luat banii din mai și e clar că nu am din ce să trăiesc. Dacă mă duc acasă mor de foame, dacă stau aici măcar încerc să atrag atenția asupra problemelor noastre, dar grav este că nu interesează pe nimeni protestul meu. Fac greva foamei de 18 zile, dorm pe scaune pe aici și nu a venit nimeni, nimeni să mă vadă sau să se intereseze de problemele noastre. De renunțat nu renunț decât dacă ni se dau banii”, spune grevista, fiind puțin probabil ca RAAN să poată face lucrul acesta în perioada următoare.

protest_raan

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: