Senator PNL: CE Oltenia dă sute de milioane la presă. E bizar!

Tudor Barbu, copreşedintele PNL Gorj, spune că nu înţelege cum compania condusă de Laurenţiu Ciurel îşi permite să dea bani grei unui ziar local în condiţiile în care a disponibilizat mii de angajaţi. „Am informaţii verificate minim din două surse: Complexul Energetic Oltenia îşi permite să plătească 650 de milioane lei vechi contracte unui ziar şi nu e decât unul dintre contracte”, a spus Barbu în conferinţă de presă.

Tudor Barbu nu a vrut să spună despre ce publicaţie este vorba, precizând că sunt mai multe contracte de acest tip. „Nu contează că e un ziar bun sau un ziar prost, e un ziar din Gorj. E bizar să-i dai un ziar 650 de milioane de lei vechi, din bani publici, ca să facă ce? Reclamă sau trafic politic de idei în presă. Reclamă n-are ce să facă, prezentare de activitate nu poate pentru că CEO nu dă raportul presei din Gorj, ci dă raportul ministerului de resort, Guvernului şi eventual Consiliului Judeţean”, a declarat Barbu.

Acesta susţine că se face trafic de influenţă în spaţiul public. „Nu este numai bizar, ci este la limita traficului de influenţă în spaţiul public, să cumperi publicitate de peste 600 de milioane, când nu ai ce vinde, nu eşti pe piaţă concurenţială, nu eşti Mercedes, Toyota sau Ford? Eşti producător de curent electric. Am spus asta ca să trag un semnal presei din Gorj, cum se cumpără trafic de influenţă într-un ziar aparent independent. Nu e normal asta pentru gorjenii care cred că mănâncă presă fără E-uri, când ei mănâncă numai E-uri, numai marfă de contrabandă. Nu poţi citi presă reală într-un ziar plătit de liderii PSD, prin interpuşi. Vorbim de Complexul Energetic Oltenia, care de curând a trimis pe străzi peste 3000 de angajaţi. Nu poţi să dai pe poartă angajaţii şi să plăteşti banii grei presei pentru publicitate”, a precizat Barbu.

COMUNISM

Barbu a amintit de perioada comunistă. „Publicitatea poate fi mascată şi de cumpărarea de abonamente. În perioada comunistă, partidul comunist obliga toate întreprinderile să facă abonament la ziarele Partidului Comunist. Nu pot să cred că, după ce au murit copii la Revoluţie, obligi sindicaliştii, obligi muncitorii să facă abonamente la un ziar. Este un jaf din bani publici.

CONFIRMARE

Tudor Barbu a comentat şi declaraţia făcută de premierul Victor Ponta, care la ultima vizită în Gorj a spus, că dacă CEO face bani, ajung bani şi la presă. „Dacă domnul Ponta a spus aşa, e perfect. Dacă premierul României a spus aşa, este o instigare la fraudă în Gorj”, spune Barbu.

tudor_barbu

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: