Încă un antreprenor din Gorj în fața juraților de la Imperiul Leilor. Bianca cere finanțare pentru o platformă de educație

Bianca Novac are 23 de ani și miercuri seara, de la 21:30, o veți vedea în emisiunea ”Imperiul leilor” difuzată pe Pro TV. Ea participă la emisiune cu proiectul eQualifai, o platformă de meditații, dezvoltată împreună cu partenerul ei de business, Jaco Fok. 

În ediția de săptămâna trecută, la emisiune a fost un alt gorjean, Eduard Fariseu, care a și primit finanțare din partea leilor. 

Bianca este studentă în ultimul an de master în București, specializarea Antreprenoriat. L-a cunoscut pe Jaco în timpul unui internship la compania unde acesta lucra pe poziția de Chief innovation officer. După ce au dezbătut mai multe idei de afaceri, au decis să învestească bani și timp în platforma de educație eQualifai, deoarece au vrut să facă ceva util pentru societate.

Platforma pe care sunt oferite meditații pentru elevii cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani a fost lansată recent, iar primii elevi și profesori s-au și înrolat.  Bianca spune că această platformă este diferită de celelalte pentru că cei care oferă meditații sunt studenți, iar din cercetarea pe care au făcut-o înainte, rezultă că elevii învață mult mai repede de la persoane apropiate de vârsta lor. 

Bianca spune că în platforma vor putea fi încărcate teme, materiale, înregistrări video, iar profesorii vor fi studenți.

”Am pornit de la trei idei, însă am ales această platformă pentru că ne dorim să facem ceva util pentru societate, mai exact pentru educație. Am stat de vorbă cu elevii și profesorii și ne-am dat seama că învață mai bine cu cineva de vârsta lor. Am și exemplul personal, știu că sora mea găsește greu profesori potriviți pentru ea. eQualifai este platforma în care elevii și părinții lor își găsesc tutorii preferați”.

Dacă Bianca și Jaco au obținut finanțare pentru eQualifai o să vedem în emisiunea din această seară, însă până în acest moment investiția se ridică la 260.000 de euro și mult timp.

Celor doi le plac provocările și sunt și foarte încrezători în ideea lor, ceea ce i-a făcut să participe la emisiune. Spune că emoții mai mari are în seara aceasta, când va fi difuzată, decât atunci când a expus ideea în fața ”leilor”.

În seara aceasta, Bianca și prietenii ei din București se întâlnesc să vadă împreună emisiunea. ”Emisiunea a fost încărcată pe Voyo, dar am vrut să o văd odată cu toată lumea. Am emoții mai mari acum”, a spus Bianca.

Vizualizări: 3,390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: