Ruşeţ şi-a făcut bilanţul de senator pentru prima sesiune

În plină perioadă de vacanţe şi concedii, inclusiv parlamentare, senatorul Ion Ruşeţ a ieşit ieri la rampă cu un bilanţ a activităţii pe care a desfăşurat-o în Parlament în prima sesiune din mandatul său. Bilanţul a fost marcat aseară de o petrecere organizată la Peştişani, senatorul neezitând ieri să recunoască faptul că, după prima sesiune parlamentară, a rămas acelaşi pasionat al jocurilor de noroc, jocuri la care nu miza îl interesează, ci plăcerea de a juca. 
  Ruşeţ nu a ieşit prea des la rampă în cele câteva luni de când este senator, dar nici nu poate fi considerat unul dintre parlamentarii slabi ai judeţului. El poate fi considerat, neoficial, evident, chiar cel mai bun la capitolul jocuri de noroc, acolo unde puţini sau chiar niciunul dintre actualii aleşi ar reuşi să îl învingă. Senatorul şi-a făcut ieri un bilanţ al celor şase luni de activitate la Bucureşti şi a ajuns la concluzia că, din punct de vedere parlamentar, poate promova clasa întâi cu un calificativ foarte bun, pe care şi l-a acordat în baza activităţii de până acum. Atunci când a venit însă vorba despre pasiunea sa pentru jocurile de noroc, senatorul nu şi-a mai acordat vreo notă, ci i-a invitat pe jurnalişti să îl evalueze, Ruşeţ menţionând că dacă joacă nu o face pentru miză, ci pentru propria plăcere. 
 "Jucătorul adevărat, indiferent că e de rummy, de şah, de table ori de altceva, nu se supără când pierde şi nici nu se bucură la câştig pentru că e plăcerea de a juca. E adevărat că interesul e mai mare fie şi dacă miza e un pahar de apă. Eu nu am făcut un secret din pasiunea pe care o am pentru jocuri. Am spus asta de la început, aşa cum am spus la început de mandat şi că nu sunt homosexual, ca să nu se scrie degeaba aşa ceva prin presă", declara ieri alesul gorjenilor.
 
 Implicat în rezolvarea problemelor din Colegiu

 Ion Ruşeţ a vorbit însă şi despre iniţiativele sale legislative, în număr de 11, proiectele propuse de acesta împreună cu alţi colegi de-ai săi urmând să intre în dezbateri la toamnă. Senatorul spune că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu un alegător din Buduhala a iniţiat o lege care să le permită proprietarilor de tractoare vechi să se asocieze şi împreună să valorifice vechile utilaje în limita a 50% din valoarea unui tractor nou. Ruşeţ declară şi că un alegător de o altă religie decât cea ortodoxă i-a reproşat faptul că se preocupă ca parlamentar doar pentru a asigura fonduri bisericilor ortodoxe, care sunt majoritare, deşi contribuţii la buget au şi credincioşii din alte religii. Senatorul spune că în urma acestor reproşuri de acum încolo va încerca să asigure fonduri şi pentru alte biserici decât cele ortodoxe din colegiul său.
 "Eu, ca parlamentar, trebuie să fiu echidistant pentru toţi alegătorii mei din colegiu, din punct de vedere al religiei. Un cetăţean mi-a reproşat că sprijin cu fonduri doar lăcaşele de cult ortodox din colegiul meu şi avea dreptate. Trebuie să fiu echidistant faţă de toate cultele religioase din colegiu şi, de aceea, pe viitor, voi încerca să ajut şi celelalte biserici", a spus, împăciuitor, senatorul.
 Ruşeţ nu a vorbit însă doar despre legi, tractoare sau banii pentru biserici, ci şi despre cât de des a ajuns să se întâlnească în această primă sesiune cu cei care i-au dat votul. Senatorul are patru cabinete parlamentare în colegiul său, câte unu la Târgu Jiu, Bumbeştiu-Jiu, Motru şi Mătăsari, ultimul fiind considerat şi cel mai important, sute de oameni venind pe aici pentru a-şi spune necazurile celui pe care l-au ales. "Săptămânal am fost în cel puţin o localitate din colegiu şi ştiu că le-am promis celor care m-au votat că voi fi în permanenţă alături de ei. Nu am reuşit să ajung în toate localităţile din colegiu pentru că este mult de mers şi timpul este scurt, dar voi continua şi de acum încolo să fac deplasări în teritoriu pentru că mi-am propus să fiu aproape de electorat şi asta vreau să fac", declara Ruşeţ.


Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: