Minerii, sfătuiți să improvizeze măști de protective: Luați eșarfe, fulare, batiste împăturite

“Suntem pe cont propriu!” Este mesajul transmis minerilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Sindicalistul Manu Tomescu îi sfătuiește pe salariații nevoiți să meargă la muncă și în această perioadă să își ia propriile măsuri de protecție. Chiar dacă nu mai găsesc măști de protecție în farmacii, minerii au fost sfătuiți să-și improvizeze unele din fulare, batiste ori eșarfe pe care să le poarte în special când merg la muncă și se întorc acasă.

Manu Tomescu le-a transmis, pe Facebook, minerilor să-și ia măsuri de protecție mai ales în mijloacele de transport în comun. “Vedem cum medicii și tot personalul medical din România nu au nici banalele măști și mănuși pentru protecția lor în lupta cu pandemia, iar miile farmacii din țara noastră au de toate, numai măști și mănuși, nu! De aceea nu este greu să ne dăm seama că în aceste zile suntem cam pe cont propriu în ceea ce privește protecția noastră și a familiilor noastre și fac un apel la toți cei care continuați să vă desfășurați activitatea în subunitățile din CEO, ca începând chiar din această seară (n.r. joi seara) de la cei care pleacă schimbul 3 în tura de noapte, să purtați fiecare măști improvizate de voi, din eșarfe, fulare sau batiste împăturite în mai multe straturi, măcar pe mijloacele de transport în comun, de la domiciliu la locul de muncă și invers”, a transmis sindicalistul.

Apelul vine în ideea în care minerii sunt printre cei mai expuși îmbolnăvirilor în acest moment. Chiar dacă au fost luate măsuri de protecție și în cadrul carierelor, oamenii stau în aglomerație când merg la serviciu ori se întorc acasă. Coronavirusul este o amenințare cu atât mai mare cu cât mulți dintre mineri au și afecțiuni respiratorii. „Haideți să încercăm să ne protejăm singuri, purtând mănuși și măști făcute de noi, măcar în autobuzele și microbuzele cu care facem naveta! Specialiștii spun că puteam impiedica răspândirea epidemiei, și cu măști improvizate din mai multe straturi de pânză împăturite, dacă nu puteam procura acele măști medicale din farmacii și de aceea vă rog pe fiecare dintre voi să faceți acest lucru, pentru a încerca să ne protejăm pe noi și pe familiile noastre”, a fost mesajul lui Manu Tomescu.

Vizualizări: 4,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: