Bani mai mulți pentru salariații CE Oltenia în perioada de șomaj tehnic

Administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au convenit vineri modificarea Contractului Colectiv de Muncă, astfel încât minerii și energeticienii trimiși în șomaj tehnic să primească mai mulți bani. Astfel, se va ține cont și de adaosul salarial pe care îl au cei din producție atunci când va fi calculat șomajul tehnic.

"Pe durata reducerii și sau a intreruperii temporare a activității pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare a activității angajatorului, salariații implicați în activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfășoară activitate, beneficiaza de o indemnizație plătită din fondul de salarii de 75 % din salariul de bază, din adaosul lunar și din sporul de vechime", este noua prevedere din CCM.

Cazurile de reducere sau intrerupere temporară a activității sunt definite astfel: intemperii(ploi, zăpezi, inundații); avarii de ordin geologic-minier sau tehnic; lipsă front de lucru datorat neaprobării exproprierilor; reducerea semnificativă a vânzărilor de energie electrică sau carbune; reducerea semnificativă a veniturilor societății; alte întreruperi de activitate convenite între administrație și organizațiile sindicale.

Informațiile au fost publicate de Sindicatul Mine Energie Oltenia pe pagina de socializare.

Vizualizări: 7,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: