Încă un președinte de țară de extremă dreapta

Candidatul de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro a fost ales duminică preşedinte al Braziliei cu 55,7% din voturi.  Jair Bolsonaro este cunoscut pentru vederile sale anti-imigraţie şi rasiste. Este un critic vocal al minorităţilor sexuale, iar opiniile sale împotriva avortului şi despre regimul armelor i-au adus porecla de „Trump de la Tropice”. 

Bolsonaro a fost înjunghiat în timpul unui miting electoral, dar asta i-a adus o creștere a popularității. Acesta a beneficiat de susţinerea crucială a puternicelor biserici evanghelice.

În primul său discurs de după anunțarea rezultatelor parțiale, Bolsonaro a lansat un apel la schimbarea destinului Braziliei. „Nu putem continua să flirtăm cu socialismul, comunismul, populismul de stânga”, a spus acest politician apărător al dictaturii militare (1964-1985). „Împreună, vom schimba destinul Braziliei", a spus fostul căpitan de armată de 63 de ani, care va prelua frâiele celei mai mari ţări din America Latină în ianuari.

Circa 147 de milioane de alegători din cea mai puternică țară a Americii Latine au votat în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Vizualizări: 1,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: