Încălzea casa pentru viitorii chiriaşi, dar i-a dat foc

Noapte de coşmar pentru proprietarul unei case din Târgu Jiu. Acesta reuşise cu chiu cu vai să găsească nişte chiriaşi pe care urma să îi instaleze de ieri acolo, numai că, ieri noapte, un incendiu i-a făcut scrum tot imobilul. Mai mult, focul era gata să se extindă şi la o vilă din apropiere, în zonă aflându-se, peste stradă, şi o benzinărie, dar şi un depozit de combustibili.

Pompierii au muncit din greu pentru a preveni extinderea focului, mai ales că în casă nu stătea nimeni, iar flăcările au fost observate în jurul orelor 2.00 de către angajaţii benzinăriei din vecinătate şi de către alţi doi localnici. Aceştia au sunat la 112, dar şi la proprietarul care habar nu avea ce se întâmplă. "A luat foc acoperişul dintr-o dată şi am văzut flăcări mari. Era gata-gata să ia foc şi casa a mare a vecinului, dar am sunat după pompieri şi au venit destul de repede, aşa că nu s-a extins", a spus unul dintre martori. Proprietarul vilei de vreo trei miliarde de lei vechi nu era nici el pe acasă pentru că acesta tocmai terminase lucrările şi spera ca de Paşti să se mute în casă nouă. Fratele lui a venit imediat acolo şi a oprit gazele, de teamă să nu se producă vreo explozie. "N-am ştiu absolut nimic. Băieţii de la Peco au numărul meu şi m-au sunat ca să vin aici. Frate-meu stă aici, iar eu când am primit telefon am crezut că a lui arde, dar bine că nu e a lui. Focul nu s-a extins pentru că au venit pompierii, altfel cine ştie ce se întâmpla", spune Claudiu Gherea.

Proprietarul, rudă cu subprefectul Romanescu

Proprietarul casei distruse în incendiu este o rudă mai îndepărtată a subprefectului de Gorj, Marcel Romanescu. Mircea Romanescu renovase casa, dar spune că acolo nu mai stătea nimeni de mult timp şi acum tocmai se pregătea să mute nişte chiriaşi, pentru a mai face rost de ceva bani. "Nici eu nu ştiu exact ce s-a întâmplat. Urma ca de mâine dimineaţă (n.r.- joi) să vină cineva şi să stea aici cu chirie şi azi pe zi trecui pe aci şi făcui focul. Aici în casa asta nu a mai făcut nimeni focul de doi ani de zile. Probabil s-a încintat coşul şi de aici tot necazul. Despre pagube nu ştiu ce să spun pentru că de abia am venit şi până când nu termină pompierii de stins nu ştiu ce mai rămâne bun de folosit", spunea Romanescu.

Bărbatul a avut mare dreptate atunci când nu s-a grăbit să vorbească despre pagube pentru că mare lucru nu i-a mai prea rămas din clădire. Acolo unde nu au ajuns flăcările a intrat apa, dar acoperişul a fost făcut scrum, iar un tavan al unei camere a fost complet distrus de pompieri pentru că focul se manifesta la acesta. Casa este situată la marginea municipiului Târgu Jiu, iar în zonă nu sunt hidranţi, pompierii trebuind să facă naveta pentru a căra apă şi a avea cu ce să stingă focul. Cauza finală a declanşării incendiului a fost stabilită de pompieri ca fiind coşul defect.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: