Încălzirea spitalului din Rovinari cu panouri solare, sub semnul întrebării

Spitalul Orăşenesc din Rovinari ar putea beneficia din iarnă de un nou sistem de încălzire, de data acesta cu ajutorul panourilor solare, astfel că pacienţii vor beneficia de căldură naturală. Proiectul a fost scos la licitaţie însă, în rândul autorităţilor locale din Rovinari domneşte teama că proiectul nu va fi dus la bun sfârşit.

Pacienţii rovinăreni vor beneficia începând din iarnă de un nou tip de căldură şi apă caldă. Este vorba de cea obţinută de la soare, prin intermediul panourilor solare. Proiectul este în stadiu de implementare, chiar ieri fiind scoasă la licitaţie lucrarea propriu-zisă. „Este vorba de un proiect de reabilitare a sistemului de încălzire prin panouri solare la Spitalul Orăşenesc Rovinari. Suntem în stadiu de implementare, de fapt a fost scoasă la licitaţie. Imediat ce se va rezolva problema asta, vor demara lucrările”, a declarat Mădălin Simion. Panourile ce urmează a fi amplasate sunt obţinute prin Agenţia Fondului de Mediu, banii pentru demararea lucrărilor venind în tranşe de la Compania Naţională de Investiţii. „Panourile vin de la Agenţia Fondului de Mediu şi vor fi amplasate pe acoperişul spitalului. Proiectul este făcut de noi însă banii vin de la Compania de Investiţii şi sunt trimişi către constructor”, a declarat Mădălin Simion.

Tocmai de aici izvorăşte şi teama autorităţilor locale şi asta pentru că există riscul ca lucrările să fie întrerupte din lipsă de fonduri, aşa cum de altfel şi construcţia unei săli de sport tot din Rovinari riscă să rămână neterminată, banii trebuind să vină tot de la Compania Naţională de Investiţii. „Cu criza asta nu ştiu ce să zic, este posibil orice, mai ales că vedeţi şi dumneavoastră ce se zvoneşte prin presă. Noi nu lucrăm direct cu banii ci Compania trimite banii direct la constructor. Este şi asta posibil”, a adăugat Mădălin Simion.

Conducerea spitalului orăşenesc Rovinari aşteaptă cu sufletul la gură noul sistem însă precizează că nu ştie sigur dacă vor termina lucrările iarna asta. „Nu ştiu prea multe, doar că este un proiect al primăriei, ea s-a ocupat de tot şi că speră să fie gata până la iarnă. Noi ne-am bucura, acum să vedem”, a declarat Laurenţiu Cosmulescu, managerul spitalului orăşenesc din Rovinari.    

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: