Primarul din Leleşti le-a dat probă de lucru oamenilor de la ajutor social

Primarul din Leleşti, Marian Rotaru, a găsit metode inedite de a selecta oamenii cărora le acordă ajutor social. Chiar dacă în restul judeţului, veniturile reduse constituie singura condiţie de a beneficia de ajutor la Leleşti trebuie să fii bun de muncă. După ce i-a pus la treabă au rămas doar patru persoane care primesc ajutor social. Doar aceştia au săpat tot şanţul. Acum, primarul se gândeşte cu regret la voturile pe care le/a pierdut.

Primăria din Leleşti acordă doar patru ajutoare sociale, spre deosebire de comuna Plopşoru, unde sunt înregistrate 225 dosare de ajutoare sociale, Cruşeţ-204 dosare, Negomir-146 dosare şi Bengeşti-Ciocadia-167 dosare. Numărul mic al persoanelor care primesc ajutor social este rezultatul testului la care i-a supus primarul pe cei fără venituri. “Am triat toate persoanele din comună care nu realizează venituri. După ce le-am dat un test de lucru, doar patru persoane au reuşit să-şi realizeze sarcinile impuse. Testul a constat în executarea unei porţiuni de şanţ într-un anumit interval de timp. Chiar dacă, pe moment, am fost privit cu ochi răi de mai multe familii din comună, acum majoritatea îmi mulţumesc pentru că au reuşit să se angajeze, astfel se mulţumeau doar cu ajutorul social”, a declarat Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti.

Amenzi recuperate prin popriri

Cele patru persoane care primesc ajutor social sunt singurele ce fac muncă în folosul comunităţii. Dacă la alte primării, amenzile sunt transformate în ore de muncă, la Leleşti, sancţiunile contravenţionale sunt recuperate din popriri pe pensii şi salarii. “Amenzile neplătite sunt recuperate prin popriri pe pensii şi salarii. Sancţiunile localnicilor căror nu le pot fi efectuate popriri sunt trimise la Poliţie sau la organele care le-au aplicat. Nu vreau să mă înregistrez cu debite pentru greşelile unora”, a declarat primarul Marian Rotaru. În momentul de faţă sunt efectuate, lunar, aproximativ 100 de popriri. Valoarea amenzilor aplicate unei persoane variază între 1-50 milioane de lei. “Chiar dacă valoarea amenzilor unei persoane este cuprinsă între 1-10 milioane de lei vechi, avem şi cazuri în care cetăţenii au până la 50 milioane de lei debite pentru mai multe amenzi cumulate. Majoritatea sancţiunilor contravenţionale sunt amenzi de circulaţie sau amenzi aplicate de diferite societăţi comerciale.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: