S-a hotărât să fie actor după ce l-a văzut pe Mălăele pe scenă

Actor al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, Pompiliu Ciochia se pregăteşte în prezent să devină regizor fiind student în anul II la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj Napoca. De aproape 11 ani pe scenă, Pompiliu Ciochia mai trăieşte şi astăzi emoţiile alături de public.

A început să joace teatru încă de prin clasa a II-a însă a luat această meserie în serios abia când l-a văzut pe Horaţiu Mălăiele pe scenă, actorul trezindu-i această pasiune şi dragoste pentru scenă. „Jucam încă de prin clasa a II-a în diferite spectacole specifice vârstei, dar de teatru m-am îndrăgostit după ce am văzut pe la televizor de sărbători pe Horaţiu Mălăiele”, a precizat Pompiliu Ciochia.

Mărturiseşte că perioada comunistă cu cântările specifice nu au avut un caracter atât de negativ asupra personalităţii lui ba dimpotrivă, au fost un prilej în care se puteau manifesta atât el cât şi generaţia lui de actori. „Am debutat în manifestările comuniste „Cântarea României”, manifestări pe care atât eu cât şi alţi colegi de ai mei nu numai de la Elvira Godeanu cât şi din ţară le-au privit ca pe nişte evenimente în care cei care îşi doreau să facă teatru puteau să-şi arate calităţile. Deci, cântările comuniste au fost o rampă de lansare pentru generaţia mea de actori”, a precizat Pompiliu Ciochia.

Este unul din actorii căruia i-a plăcut să îşi completeze cariera de actor cu cariera didactică, predând în prezent artă dramatică la Liceul de Muzică şi Arte Plastice dar şi cu mulţi ani în urmă la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu.

Vrea să „construiască“ poveşti

De origine din Băileşti, Pompiliu Ciochia nu ar mai părăsi niciodată Gorjul aici având parte atât de o carieră frumoasă cât şi de un public sensibil. Talentul nu l-a moştenit de la nimeni din familie însă numai că provine dintr-o regiune în care umorul este la el acasă, i-a fost de mare ajutor. „Eu sunt din Dolj, Băileşti. După facultate am venit imediat la Târgu Jiu, nu am putut refuza oferta de a juca la Teatrul „Elvira Godeanu”. Aici am avut o perioadă destul de grea la început, publicul nu era obişnuit cu spectacolele de teatru însă acum este mai receptiv şi începe să conştientizeze că emoţiile trăite într-o sală de teatru nu se compară cu emoţiile pe care le trăiesc în faţa unui televizor”, a declarat Pompiliu Ciochia.

Student în anul II la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj Napoca, actorul a urmat de această dată specializarea „Regie” pentru că este un vis pe care doreşte să şi-l împlinească cu tot dinadinsul. „Când eşti regizor ai tu ocazia să construieşti o poveste. Să fi actor este provocator dar să fi regizor înseamnă să ai tu propria ta viziune asupra poveştii. Timp de 11 ani cât timp am făcut actorie, mi-am dat seama că am valenţe să pun în scenă o piesă. Până la urmă sunt două lucruri diferite, ca regizor poţi pune tu sarea şi piperul, este mult mai mult”, a declarat Pompiliu Ciochia.

Pompiliu Ciochia a jucat în peste 50 de piese printre care se numără „Revizorul”, „Şi miniştrii calcă strâmb”, „Steaua fără nume” sau „Don Juan”.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: