Şerbănescu: Mi-au spus că o să facă un serial mai mare decât cel cu Elodia

Primarul de la Schela, Aristide Şerbănescu, a fost audiat de poliţiştii gorjeni în cazul Dan Diaconescu. Primarul a mărturisit la DNA că anul trecut a dat un contract de aproape 20.000 de lei televiziunii OTV după ce o echipă venită la Gorj să filmeze despre presupusa fraudă a primarului privind alimentarea cu apă a comunei. Primarul a mai spus că echipa OTV îi ceruse câteva mii de euro ca să nu difuzeze materialul.

După ce a văzut că echipa OTV tot continuă să îi ceară bani, Aristide Şerbănescu a vorbit cu şeful de post din comună şi i-a povestit ce s-a întâmplat. La sfatul acestuia, primarul plecase să facă reclamaţie la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, dar între timp s-a răzgândit, pentru că i-a fost frică să nu fie şi el acuzat de dare de mită şi în al doilea rând i-a părut rău de cei doi. “Au venit anul trecut la mine un cameraman şi un reporter de la OTV, după ce făcuseră deja la Bucureşti două emisiuni despre frauda dovedită, cu alimentarea cu apă. Am intrat în direct prin telefon odată şi le-am spus să vină la faţa locului să se convingă că nu au dreptate. Le-am spus că le asigur mâncare, cazare, benzină tot, numai să vină. Şi au venit, dar nu au mers să filmeze sau să vorbească cu oamenii, aşa cum mă aşteptam şi cum era normal. Mi-au cerut direct două contracte de 4000 de euro, plus 2000 de euro. Le-am spus că nu am de unde să le dau că la primărie bugetul este mic. Am vorbit însă cu un prieten care are o firmă şi care le-a dat el un contract de aproape 20.000 de lei. Dar ei tot mai cereau bani, pentru băieţii de la Bucureşti. Mi-au spus că dacă nu le dau bani o să facă cu mine un serial mai mare decât cel cu Elodia“, a declarat Aristide Şerbănescu.

De milă nu i-a dat pe mâna poliţiei

După ce Dan Diaconescu a fost arestat, primarul de la Schela a fost şi el audiat de poliţiştii gorjeni în legătura cu vizita echipei de la OTV de anul trecut. “Am fost la audieri zilele trecute, aici la noi la poliţie. M-au întrebat ce s-a întâmplat când a venit echipa de la OTV, anul trecut. Le-am povestit şi i-am lăsat să îşi facă treaba. Eu am vrut să îi reclam pe cei doi de atunci, plecasem spre poliţie, dar pe drum mi-a părut rău de ei că mi-au spus că au copii, familie şi atunci am renunţat. În al doilea rând mi-a fost şi mie frică să nu mă bage pentru dare de mită“, a mai spus Aristide Şerbănescu

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: