Poliţia Comunitară va fi Poliţia Locală

Poliţia Comunitară din Târgu Jiu va deveni începând cu anul 2011 Poliţia Locală. Acest lucru este valabil şi pentru celelalte oraşe gorjene care au în administrare poliţie comunitară. Această veste nu-i bucură însă pe comunitarii gorjeni pentru că se lasă cu disponibilizări.

Actul normativ privind înfiinţarea Poliţiei Locale a fost de curând aprobată şi de Camera Deputaţilor. Astfel că începând cu anul 2011 actualii poliţişti comunitari se vor numi poliţişti locali. Aria atribuţiilor acestora va fi mult extinsă odată cu noua organizare.

Faţă de Poliţia Comunitară, Poliţia Locală se va implica în siguranţa rutieră, a inspecţiei în construcţii, urbanism, comerţ şi menţinerea ordinii publice.

Noua grilă a Poliţiei Locale va cuprinde mai puţine posturi decât Poliţia Comunitară, astfel că odată cu noua roganizare o parte dintre aceştia vor fi daţi afară. Deocamdată însă nu se ştie cina va pleca şi cine va rămâne. „Nu am primit niciun act normativ care să stabilească criteriile de menţinere pe posturi. Oricum este clar. La noi cine e bun rămâne, cine nu, pleacă. Faptul că vom primi sarcini noi nu este o problemă pentru noi pentru că oricum am acţionat şi până acum în menţinerea ordinii, aşa că nu sunt modificări care să ne pună în dificultate. Ne vom plia şi pe aceste norme intrate în vigoare. Aşteptăm  şi noi să vedem ce va fi pentru a acţiona în consecinţă”, declară Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: