Încasări record la Policlinica Târgu Jiu. „Nu mai dirijează oamenii către privaţi”

Numărul bolnavilor care se adresează Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a crescut semnificativ în ultimele luni. Drept urmare, şi veniturile policlinicii au înregistrat acelaşi trend. Medicul Vasile Stănculete, cel care coordonează activitatea ambulatoriului, anunţă încasări mari în ultimele două luni.

Potrivit conducerii Ambulatoriului Integrat, pacienţii au început să se adreseze mai mult cabinetelor din policlinică. „După două luni, avem un plus de peste 100 mii lei pe policlinică. A crescut numărul consultaţiilor. Este vorba de activitatea pe fiecare cabinet în parte sau pe majoritatea cabinetelor. Numărul consultaţiilor cu bilet de trimitere a crescut. Aşadar, banii încasaţi de la Casa de Asigurări de Sănătate au crescut. Au crescut şi sumele atrase din fişe medicale, referate şi alte chestii. Sunt activităţi care ne aduc bani cash”, a declarat Vasile Stănculete, coordonatorul Ambulatoriului Integrat.

Medicul Stănculete a explicat cum a reuşit să crească veniturile unităţii. „Stând de vorbă cu fiecare cabinet în parte, asistenta şefă cu asistenţii. I-am lămurit, nu i-am pândit, că lucrează la noi. Şi, nu în ultimul rând, cred că unii dintre ei şi-am mai dat seama că, dacă le-au crescut salariile, trebuie să lucreze şi pentru instituţia respectivă. Nu mai dirijează oamenii către privaţi. Cred că au ştiut-o, zic eu, şi din bun simţ, şi din frică. Am stat de vorbă cu câţiva dintre ei sau le-am ieşit în întâmpinare, aşa, numai să-i salut, când veneau de peste drum, de la casa albastră. Cred că s-au simţit”, a mai spus Vasile Stănculete.

Banii încasaţi vor intra în contul spitalului. Coordonatorul policlinicii spune că vrea să crească şi mai mult încasările, să ajungă chiar la venituri de 100 de mii lei pe lună.

Vasile Stănculete manageriază activitatea Ambulatoriului Integrat din luna octombrie a acestui an. Atunci, medicul spunea că este un „dezastru financiar” la policlinică.

Vizualizări: 4,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: