Încasări şi prime de sute de euro la Direcţia Silvică Gorj

Direcţia Silvică Gorj a încasat anul acesta sute de mii de euro din vânzarea de fructe de pădure. Directorul Direcţiei Silvice, Gheorghe Novac a declarat că majoritatea cantităţii care a fost recoltată a fost vândută unor firme private din Germania şi Austria. Pentru a-şi răsplăti cumva salariaţii, conducerea instituţiei de stat a dat la o parte criza şi va acorda prime în valoare de 1.000 de lei fiecărui angajat la care se adaugă şi cadouri de Moş Nicolae.

Numai până acum, Direcția Silvică a încasat din vânzarea de fructe de pădure 130.000 de euro, în prezent existând o ultimă solicitare de 15 tone din partea Ungariei. ”Am vândut tot ce am strâns, acum mai avem o singură solicitare și ultima de altfel că s-a încheiat sezonul. Este vorba de o cerere de 15 tone din partea Ungariei, cel mai probabil miercuri va fi livrată. Noi am livrat numai la străini fructele, nicio firmă românească nu a fost interesată”, a declarat Gheorghe Novac. Direcția Silvică încasează pentru fiecare tonă de fructe de pădure vândută 650 de euro. În această categorie intră afinele, murele și măceșele.

Prime şi cadouri consistente

Pentru a-şi stimula cei peste 442 de salariaţi, Direcţia Silvică Gorj a decis să le acorde anul acesta de sărbători prime în valoare de 1.000 de lei fiecare. Și pentru a face și mai în ciudă crizei economice, directorul Gheorghe Novac le va mai răsplăti eforturile şi cu câte patru kilograme de păstrăv fiecare, reprezentând cadoul de Moş Nicolae. ”Am terminat anul foarte bine din punct de vedere economic. O să le acordăm prime de sărbători în valoare de 1.000 de lei fiecare iar de Moş Nicolae le-am dat deja câte patru kilograme de păstrăv din păstrăvăria noastră de la Tismana. În total, Direcţia Silvică are 442 de salariaţi în tot judeţul”, a declarat Gheorghe Novac.

Foto: Gheorghe Novac

Comentariu: Novac spune că este printre puținele instituții publice de stat care se autofinanțează

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: