Încearcă să pună mai multe paturi la ATI Covid

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu vrea să crească  numărul de paturi pentru Secția de Terapie Intensivă Covid. Reprezentanții unității medicale au cerut aviz de la Direcția de Sănătate Publică Gorj pentru ca acest lucru să aibă loc.

Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt  al Spitalului Județean  de Urgență din Târgu Jiu, spune că cei de la DSP Gorj trebuie să stabilească în urma unei anchete dacă în secția ATI ar mai putea fi introduse încă 4 paturi.

”După cum s-a observat în ultima perioadă, atât la nivel local, cât și la nivel național există o deficiență al numărului de paturi pentru pacienții confirmați cu noul coronavirus și care necesită un tratament pe secțiile de ATI. Ca urmare a acestui fapt, conducerea unității spitalicești din Târgu Jiu a luat decizia majorării numărului de paturi cu încă 4 bucăți. În acest sens s-a înaintat documentația către DSP Gorj pentru obținerea avizului. Acest aviz a fost obținut. Urmează să luăm avizul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a putea extinde instalația de oxigen și pe cea electrică”, a spus Alexandru Nițu.

De la Ministerul Sănătății au fost trimite la Târgu Jiu 20 de paturi pentru Secția ATI, însă acestea au fost distribuite prin alte secții non-Covid.

Vizualizări: 1,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: