Incendiile de vegetație fac victime. O persoană găsită carbonizată și încă trei intoxicate!

Incendiile de vegetație devin tot mai periculoase și în județul Vâlcea, unde pompierii au intervenit la 35 de incendii într-o singură zi. După ce un bătrân a fost găsit carbonizat, într-un incendiu de vegetație, în această săptămână, tot în Vâlcea, focul scăpat de sub control a mai făcut patru victime. O persoană a fost găsită arsă în mijlocul incendiului și alte trei s-au intoxicat și au suferit arsuri. 

Suprafața totală afectată, de la începutul acestei săptămâni este de aproape 1200 de hectare de mărăciniș și vegetație uscată și litieră în pădure de foioase. 

Potrivit statisticilor înregistrate la nivelul inspectoratului, fată de aceeași perioadă a anului trecut, numărul incendiilor de vegetație uscată s-a triplat, au transmis pompierii din Vâlcea. 

Pe lângă suprafata afectata, doar joi s-au inregistrat 4 victime care au suferit arsuri la nivelul membrelor și intoxicatii și încă o persoană a fost găsită decedata în mijlocul jncendiului. Cele 3 persoane intoxicate au fost găsite la locul incendiilor în localitățile (Budești,Olanu, și Runcu. După acordarea de îngrijiri medicale preliminare, aceștia au fost transportați la cele mai apropiate unități medicale, pentru investigații și îngrijiri suplimentare.

Si în Gorj, fenomenul incendiilor de vegetație este greu de controlat. De la începutul anului până în prezent, pompierii au stins peste 300 de astfel de incendii. Pompierii au început campanii la sate ca să-i facă pe oameni să conștientizeze pericolele la care se expun atunci când dau foc vegetației uscate.

Galerie foto




Vizualizări: 1,699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: