Incendiu de proporţii la Porţile de Fier

Un incendiu de proporţii are loc la barajul de la Porţile de Fier, unde a luat foc un transformator. Ministrul Energiei, Anton Anton, a spus că secretarul de stat Andrei Maioreanu a fost trimis la faţa locului.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă la un transformator electric al barajului.

update, ora 18.00: Incendiul a fost localizat.

COMUNICAT Hidroelectrica

Astăzi, 12 Iulie, în jurul orelor 16.40 s-a produs un incendiu în zona transformatorului aferent Hidroagregatului 4, amplasat pe platforma exterioară a Hidrocentralei Porțiel de Fier I.  Avaria a apărut la o oală de înaltă tensiune prin care se realizează legătura transformatorului cu cablul de evacuare a energiei, de 220kV. Au fost alertate echipajele ISU din zona Drobeta care, împreună cu personalul de exploatare al Hidroelectrica au acționat  cu promptitudine pentru limitarea efectelor avariei. Preventiv au fost oprite grupurile 3 și 5 ale CHE Porțile de Fier pentru a  crea condiții de intervenție.

Incendiul a fost stins la orele 17.30. La acest moment se fac evaluări ale echipamentelor pentru a reda în exploatare grupurile oprite, în condiții de siguranță. Nu există urmări semnificative și nu este afectata funcționarea CHE Porțile de Fier. Urmează ca în perioada imediat următoare să se investigheze cauzele care au dus la producerea incendiului și să fie făcută o evaluare a pagubelor materiale provocate în cursul incidentului.

 Biroul de Presa Hidroelectrica

Vizualizări: 6,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: