Incendiu devastator la New York

Un incendiu uriaș a avut loc, duminică, într-un bloc de locuințe din Bronx, New York. 19 persoane au murit, printre care și 9 copii. Sunt zeci de răniți.

Primarul orașului New York, Eric Adams, a spus că 19 persoane, printre care și copii, au murit într-un incendiu la un bloc de apartamente din Bronx, relatează Reuters. 63 de persoane au fost rănite în total, dintre care 32 au fost duse la spital cu răni grave care le pune acestora viața în pericol, potrivit ABC7NY.com.

Conform New York Times, incendiul a izbucnit într-un apartament duplex de la etajele doi şi trei şi deşi focul nu s-a extins, a fost fum în întreaga clădire de 19 etaje.

A fost o mobilizare de forțe la locul tragediei. Echipaje cu peste 200 de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul din blocul de locuinţe cu 19 etaje.

„Echipajele au ajuns aici în această dimineață în 3 minute de la apelul de urgenţă pentru incendiul din bocul de apartamente. Locuinţa se întindea pe etajele 2 și 3. Focul s-a extins şi pe hol. Fum foarte greu, foc foarte puternic. Echipajele s-au chinuit să intre. Fumul s-a extins pe toată înălțimea clădirii. Complet neobișnuit. Pompierii au găsit victime la fiecare etaj pe casa scării. Mulţi au fost scoşi în stop cardio-respirator.”, a declarat Daniel Nigro, purtător de cuvând al departamentului de pompieri din New York.

Mulţi dintre locatari au încercat speriaţi să iasă, dar au au căzut ca seceraţi pe casa scării din cauza fumului gros şi a gazelor extrem de toxice.

Vizualizări: 1,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: