Incendiu la biserica baptistă din Crasna. Sala de rugăciuni, neatinsă de foc

O biserică baptistă din Crasna a fost parțial distrusă miercuri seara în urma unui incendiu care a izbucnit când nu se afla nimeni în locașul de cult. Ca într-o minune de Crăciun, focul nu a ajuns la sala de rugăciuni, dar flăcările au distrus grămezi mari de haine care urmau să fie donate în următoarele zile sărmanilor din comună.

Incendiul a izbucnit la câteva ore după ce pastorul Victor Stamatoiu plecase acasă. El spune că s-a asigurat temeinic înainte de a pleca spre casă că în centrala termică nu mai sunt lemne care ard. Și, cu toate acestea, nenorocirea a avut loc. „Focul era stins atunci când am plecat acasă. Am controlat-o eu înainte să plec și nu are cum. Ce s-a întâmplat nu știu să spun și nici nu aș putea să dau vina pe ceva sau cineva”, a declarat acesta.

O bătrână care locuiește în apropiere de biserică a observat flăcările și a sunat după pompieri la 112, după care i-a alarmat și pe ceilalți localnici. Oamenii care au venit la biserică să vadă ce se întâmplă au observat că flăcările ar fi pornit dinspre camera centralei termice, după care au ajuns până la acoperiș. „A fost o centrală în spate care a luat foc. Nu a fost defecțiune, nu știm ce s-a întâmplat pentru că pastorul spune că a verificat centrala pe la ora 3.00 după-masă și apoi, pe la 6.00, au apărut flăcările. Norocul cu vecina care a observat când a izbucnit incendiul că, altfel, poate era totul distrus”, a spus un sătean.

Biserica fusese construită de localnici în urmă cu 20 de ani, iar acum aceștia vor trebui să reia munca de la capăt. „În 1997 am lucrat cu toții ca să fie dată în folosință această biserică, dar dacă o fi fost acum vreo problemă la centrală, nu mai putem face nimic. Din fericire a scăpat întreagă sala de rugăciuni. Măcar acolo putem veni în continuare să ne rugăm. O să refacem și restul pentru că nu putem sta așa”, a declarat un alt localnic.

După ce s-a dat alarma la 112, două echipaje ale pompierilor militari din Novaci și un altul de la Târgu Jiu au venit la Crasna în grabă pentru a stinge focul. Flăcările au mistuit circa 30 mp din acoperișul bisericii și alți 70 mp de la o anexă aflată la un metru distanță de locul în care se afla. Mai grav este și faptul că în incendiu au fost distruse mii de haine care urmau să fie donate. Ce a scăpat din ghearele flăcărilor a fost compromis de apa folosită la stingerea focului sau de fumul care a cuprins clădirea. Cauzele exacte ale incendiului vor fi stabilite printr-o anchetă pe care pompierii o efectuează împreună cu polițiștii.

Vizualizări: 338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: