Incendiu pe 50 de hectare. Casele, salvate de pompieri

Un puternic incendiu de vegetație a pus în pericol luni mai multe case din comuna gorjeană Țânțăreni. Flăcările s-au întins pe 50 de hectare de teren, fiind nevoie de câteva ore pentru lichidarea incendiului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a intervenit cu cinci autospeciale cu apă și spumă. Au ars aproximativ 50 de hectare de vegetație uscată, un fânar de aproximativ 20 mp și 5 clăi de fân.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că la marginea localității Țânțăreni, persoane necunoscute au pus foc unor resturi menajere, iar focul s-a propagat la vegetația uscată din zonă, după care s-a extins la un teren extravilan aparținând unui bărbat, de 62 de ani, din localitatea Țânțăreni, unde se afla un șopron construit din lemn, ce servea ca depozit pentru niște paie și mai multe clăi de nutreț aflate în imediata apropiere.

“În urma incendiului au ars șopronul, paiele depozitate în acesta și cinci clăi de nutreț. Nu au fost înregistrate victime omenești sau persoane rănite”, arată IPJ Gorj.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă. (A.A.)

Vizualizări: 2,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: