Încep alegerile la Colegiul Medicilor Gorj

Colegiul Medicilor Gorj îşi va desemna o nouă conducere în perioada imediat următoare. Primul tur de alegeri este programat pentru 28, 29 şi 30 noiembrie, anunţându-şi candidatura un număr de 29 de medici din judeţ. Din cei 29 de candidaţi se aleg 13 membri, care la rândul lor vor stabili preşedintele, cei trei vicepreşedinţi şi secretarul Colegiului Medicilor din Gorj. În prezent, instituţia este condusă de Ana Băleanu, preşedinte.

Un număr de 29 de medici gorjeni îşi doresc să facă parte din Colegiul Medicilor Gorj. Primul tur de alegeri este programat la finalul săptămânii, însă, din experienţa anilor trecuţi, membrii vor fi stabiliţi abia la al doilea tur, organizat la cinci zile după primul. ”S-a terminat lista de înscrieri pentru candidaţi, sunt 29 de candidaţi din care se vor alege 13 membri, dacă nu se rezolvă din primul tur, şi sigur nu se va rezolva, că trebuie să fie peste 50% şi nu se vor prezenta, se va ţine turul II cu câţi vor veni. S-a înscris cine a vrut. Sunt şi de la Medicină de Familie, sunt şi medici specialişti”, a spus Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Stanciu nu mai candidează

Orelistul Stanciu nu se află printre cei 29 de candidaţi, acesta declarând ieri că nu-şi mai doreşte să facă parte din acest colegiu, fiindcă îşi doreşte să-i lase şi pe alţii să facă treabă. ”Printre candidaţi se află şi actuala conducere, în afară de mine. Eu nu mai candidez că m-am săturat. Eu nu m-am înscris la candidatură. Singura surpriză a lor este că eu nu sunt. Am fost ani la rând în Colegiul Medicilor, de aia nu mai candidez, să mai vină şi alţii tineri să se zbată. Eu am o vârstă, m-am cam săturat. Nu cred că mai rămân nici purtător de cuvânt, eu nu am avut funcţie de conducere la Colegiul Medicilor niciodată, căci eram incompatibil, dar eram membru în ăia 13”, a spus medicul Gheorghe Stanciu.

Potrivit acestuia, însărcinată cu organizarea alegerilor de anul acesta este doctoriţa Trocan de la Medicina Muncii, aceasta fiind în permanentă legătură cu Colegiul Medicilor din România. ”Din acest moment comisia este răspunzătoare de organizarea alegerilor, preşedintă este doamna doctor Trocan de la Medicina Muncii, cinci oameni sunt în comisie, doi de la medicină de familie şi trei specialişti. Din cei 13 membri se vor alege preşedintele, cei trei vicepreşedinţi şi secretarul. În primul tur vă spun din experienţa anilor trecuţi că nu se duc nici 50 din cei 400. În turul II abia dacă se duc peste 100. Cam acesta este interesul, vorbesc mult de pe margine, dar de implicat nu se implică”, a spus Gheorghe Stanciu, medic ORL.

CONDUCERE

La momentul de faţă, Colegiul Medicilor Gorj are 13 membri respectiv Ana Băleanu, Adonis Bălan, Emil Sandu, Valentin Ciungu, Narcis Lorelei Buşu, Ion Dascăl, Gheorghe Stanciu, Maria Zegrean, Ileana Ghimbaşi, Ana Maria Câmpeanu, Marian Dumitrescu, Camelia Firoiu, Tatiana Grecu.

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: