Încep luptele pentru Parlament în PNL Gorj. Primarii au altă listă!

Alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an creează din nou tensiuni în PNL Gorj. Lista de candidaţi susţinută de primari, cei care aduc voturi partidului, nu se potriveşte cu cea a conducerii. Primarii nu-l susţin pe Tudor Barbu, ci pe Marcel Romanescu şi nu-l vor pe Severus Militaru pe locul doi la deputaţi, ci pe Constantin Bobaru. Până la finalul acestei luni, liberalii trebuie să stabilească lista de candidaţi. Senatorul Tudor Barbu ea ajuns miercuri la Târgu Jiu. El va avea o întâlnire cu primarii, pe care speră să-i convingă să-l accepte.

 Primarii PNL Gorj vor să aibă un reprezentant în Parlament. Aceştia îşi doresc ca pe locul II, considerat cu şanse, să fie un primar: Constantin Bobaru de la Sadu sau Dumitru Leuştean de la Novaci. “Pe primul loc la deputați îl susțin pe președintele partidului, Dan Vîlceanu, pe locul II un candidat din rândul primarilor, l-aș vedea pe domnul Bobaru, pentru el înclin cel mai mult”, a declarat Dumitru Tăloi, primarul din Ciuperceni. Bobaru şi-a exprimat şi altă dată dorinţa de a candida şi o face şi de data aceasta. Primarul din Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, spune că îl recomandă cei 27 de ani în administrație și buna colaborare pe care a avut-o cu toți primarii. ”Dacă partidul va avea încredere în potențialul meu electoral, cu multă plăcere. La prima întâlnire la care am fost, eu am fost singurul din rândul primarilor care mi-am manifestat intenția să candidez. Experiența în administrația publică cred că este, în primul rând, un atu pe care eu îl am. Sunt la trei mandate de primar din partea PNL, un mandat de viceprimar din partea aceluiași partid. Sunt în administrație de 27 de ani și consider că pot fi un garant, voi apăra interesele gorjenilor în limita în care este gândită legea”, a spus Constantin Bobaru, primarul din Bumbești Jiu.

 Nu-l vor pe Barbu, ci pe Romanescu

Dacă la deputaţi, primarii vor locul II, la Senat vor primul loc pe listă. Şi nu vor ca acesta să fie ocupat de actualul senator, Tudor Barbu. Primarul din Ciuperceni a declarat că dacă va fi Barbu pus pe listă el va susţine un alt candidat. Tăloi spune că Marcel Romanescu este cel pe care-l susţine pentru Senat. Marcel Romanescu a fost sondat pentru Primăria Târgu Jiu, a ieşit pe locul I, dar a fost pus un alt candidat. Octavian Lupulescu, desemnat candidat, a obţinut locul 3 pentru pnl, ÎN Târgu Jiu. ”Eu sunt unul din primarii PNL care nu agreez sub nicio formă o candidatură a domnului Tudor Barbu la Senat. Sigur nu. Dacă va candida pe liste, eu voi susține alt candidat de la alt partid. Apelez la cei pe care îi cunosc, am mai apelat, sunt destui. Ca mine mai sunt și alții care nu agreează această candidatură. De ce să nu-l punem pe domnul Romanescu candidat la Senat din partea PNL? Este cunoscut de oameni, eu l-am susținut și la primăria Târgu Jiu, alții nu au vrut”, a spus Dumitru Tăloi, primarul din Ciuperceni.

Şi primarul Bobaru confirmă că sunt vociferări în ceea ce priveşte candidatura lui Barbu. “S-a ridicat și problema candidaturii domnului senator Barbu, n-aș putea să vă spun care sunt primarii, dar a fost această discuție. Eu nu pot să fac o evaluare pentru că nu sunt singurul care votez, eu am spus că pe liste este bine să fie oameni care au fost măsurați sau pot fi măsurați”.

 Vîlceanu evită subiectul

Dacă primarii știu exact ce vor, președintele de partid, Dan Vîlceanu evită să comenteze dorințele primarilor declarând doar că Biroul Permanent Național va lua decizia finală. Centru va decide însă pe o listă trimisă de la Gorj. ”A fost o discuție firească, principială, nu pot să spun că au fost nemulțumiri, ci mai degrabă am discutat despre cum trebuie să arate candidații PNL. N-am discutat nici măcar în general despre listă. O să mai avem și alte consultări, joi avem un BPJ, dar până acum nu pot să vă spun dacă vor fi primari pe listă, decizia aparține BPJ. Am discutat și cu nume și prenume dar nu s-a luat o decizie. BPJ propune și BPN validează, deci o discuție despre candidați va avea loc și la centru”, a spus Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj. Printre cei care și-au mai manifestat dorința să candideze la alegerile parlamentare se numără Severus Militaru, Tudor Barbu, Dan Vîlceanu, Marcel Romanescu și Constantin Bobaru. Dintre aceştia, Militaru şi Barbu au susţinerea lui Vîlceanu.

Vizualizări: 1,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: