Încep negocierile pentru restructurare. Medinţu, şeful comisiei!

Două comisii, una a sindicatelor şi alta a administraţiei CE Oltenia, se reunesc astăzi într-o şedinţă la care discuţia principală este situaţia salariaţilor şi companiei şi aplicarea unui plan de restructurare. Întâlnirea are loc astăzi la ora 12, a anunţat liderul Marin Condescu. Şeful comisiei din partea administraţiei este Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energie, iar membri Daniel Antonie - director Divizia Minieră şi Sorin Olaru - şef la Departamentul Resurse Umane.

Din partea sindicatelor participă Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedinte FNME, Constantin Mitrescu, Adrian Marciuc şi Dan Pârvulescu. „Cea mai bună soluţie este ca cei care mai au 2 ani până la pensie să fie trecuţi în aşteptare, doi ani primind în jur de 15 milioane pe lună, plus plăţile compensatorii prevăzute în CCM, după un an, doi, pleacă direct în pensie şi nu rămân fără venit. Din calculele noastre, pe 2014-2015 avem 1200 de persoane“, a declarat Marin Condescu, acesta adăugând că administraţia se poartă de parca cei 19 mii de oameni le-ar fi duşmani.

Marin Condescu mai atrage atenţia asupra faptului că actuala conducere a CE Oltenia ignoră complet termocentralele de la Craiova, deşi această atitudine lasă pe drumuri minerii din zona Motru. „Văd că nu contează ce se întâmplă cu termo de la Craiova. Foarte grav, înseamnă că renunţăm la bazinul Motru. Şase milioane de tone de cărbune din Motru nu vor avea unde să se ducă“, a spus Condescu. (M.B.)

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: