Încep Zilele Gorjului Turistic şi Cultural

Cea de-a V-a ediţie a Zilelor „Gorjului Turistic şi Cultural” va debuta sâmbătă şi va dura până spre sfârşitul lunii. În această perioadă, la nivelul judeţului vor fi organizate serbări câmpeneşti şi festivaluri de folclor, precum: Festivalul de folclor „Transalpina”, „Festivalul de Folclor „Maria Apostol”, „Nunta la gorjeni” şi „Coborâtul oilor de la munte”. Nu vor lipsi evenimentele dedicate turismului de aventură şi turismului monahal. În cadrul Zilelor „Gorjului Turistic şi Cultural” vor fi lansate asociaţia şi brandul „Acasă la Brâncuşi”.

Consiliul Judeţean Gorj organizează, în perioada 6-26 septembrie, o serie de evenimente în vederea promovării obiectivelor cu potenţial turistic. În programul manifestărilor sunt cuprinse festivaluri de folclor, expoziţii de artă plastică şi spectacole stradale puse în scenă de actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” prilejuite de împlinirea a 180 de ani de la primul spectacol de teatru din istoria Gorjului.

Evenimentele vor debuta sâmbătă, 6 septembrie, cu Zilele Comunei Băleşti. Duminică, 7 septembrie, Novaciul va fi în sărbătoare. Aici vor fi organizate Zilele Oraşului şi Festivalul de Folclor Pastoral „Transalpina”. La Rânca sunt aşteptate ansambluri folclorice din Alba, Hunedoara, Sibiu, Vâlcea şi Cernăuţi-Ucraina. Duminică este zi de sărbătoare şi la Berleşti, unde se organizează Ziua Comunei. De asemenea, la Târgu Jiu, va fi organizat Atelierul Naţional de Poezie „Serile la Brădiceni”. Şi luni, de Sf. Maria, sunt anunţate o serie de evenimente importante pentru comunităţile din judeţ. Este vorba despre: Hramul Bisericii Rânca, Gala Laureaţilor „Serile la Brădiceni”, Festivalul Interjudeţean de Folclor „Maria Apostol”, precum şi Zilele Comunei Stoina. Turismul în natură este parte componentă a proiectului Zilele „Gorjului Turistic şi Cultural”, în cadrul acestuia fiind vizate resurse naturale precum Peştera Polovragi, Cheile Olteţului, zonele Hobiţa, Peştişani şi Tismana.

LANSARE

Tot în cadrul Zilelor “Gorjul Turistic şi Cultural”,  pe 22 septembrie, va fi lansată, în Bucureşti, la Palatul Parlamentului, Asociaţia “Acasă la Brâncuşi”. Peste 200 de personalităţi au fost invitate să participe la acest eveniment desfăşurat în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism. 

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: