Microbuzele şcolare au ajuns la Gorj! Dragnea nu mai vine

Un număr de 10 microbuze şcolare au ajuns la Gorj pentru a fi distribuite în localităţile unde trebuie asigurat transportul elevilor. Acestea trebuia să fie predate primarilor de către vicepremierul Liviu Dragnea, însă oficialul nu va mai ajunge la Gorj săptămâna aceasta. Autovehiculele au fost trase pe dreapta în parcarea unui hotel din centrul municipiului Târgu Jiu şi deocamdată nu se ştie cui, când şi pe ce criterii vor fi distribuite în judeţ.

Microbuzele şcolare achiziţionate prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au fost aduse la Gorj încă de marţi cu ajutorul unor platforme. Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, a anunţat că vicepremierul Liviu Dragnea nu va putea veni pentru a înmâna cheile primarilor şi că acesta este aşteptat la Gorj săptămâna viitoare. „Din păcate joi are loc şedinţa de Guvern. Ştiţi foarte bine că au fost plecaţi în China atât dumnealui, cât şi domnul prim-ministru. Urmează ca această vizită în judeţul Gorj să se amâne, probabil, pentru săptămâna viitoare. Probabil că microbuzele o să le dăm. Mă gândesc că este nevoie de ele, oamenii trebuie să le înscrie şi să facă toate demersurile. Probabil că săptămâna viitoare, când va veni domnul Dragnea, va veni să semneze acele contracte pentru că nu venea special pentru aceste microbuze. Vine cu probleme ce ţin de semnarea unor contracte de începerea investiţiilor ce urmează să se deruleze pe raza judeţului Gorj”, a declarat Alin Văcaru, prefectul de Gorj.

Lista cu beneficiarii noilor microbuze, definitivată astăzi

Deocamdată nu se ştie cu exactitate în ce localităţi vor fi distribuite cele 10 microbuze şcolare. Prefectul de Gorj va avea astăzi o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi cu generalul de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Ion Işfan, pentru a definitiva lista cu localităţile beneficiare. Prefectul spune că noile microbuze nu vor fi distribuite pe criterii politice. „E vorba de cererile primarilor respectivi şi de necesitatea acestor microbuze. Sunt anumite localităţi, din câte ştiu, şi Ioneşti, unde este un primar PDL, primeşte microbuz, dar acolo nu exista niciun microbuz. La Săcelu, şi în alte localităţi unde sunt primari PNL, PSD, PDL, unde a fost nevoie de aceste microbuze, nu se dau doar că este un primar la o anumită formaţiune politică”, a precizat Văcaru.  

Noile microbuze şcolare sunt marca Opel Movano, de 16+1 locuri şi sunt dotate şi cu anvelope pentru sezonul rece. La fârşitul lunii iulie, prin programul Ministerului Dezvoltării, au mai fost repartizate la Gorj alte 3 microbuze şcolare. Acestea au fost dirijate la Bălăneşti, Bustuchin şi Bîlteni. Şeful învăţământului gorjean, Ion Işfan, anunţa la acea vreme că până la sfârşitul anului vor fi distribuite 31 de microbuze noi în tot judeţul.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: