Începe asfaltarea unui drum extrem de circulat în Gorj

Drumul judeţean ce leagă localităţile Slivileşti-Bolboşi-Borăscu-Turceni va fi modernizat în întregime din primăvară, a anunţat şeful Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu. Finanţarea pentru modernizarea acestui tronson de drum există din decembrie anul trecut, însă contractul de execuţie a fost semnat abia luni de preşedintele CJ Gorj.

Drumul judeţean  673 ce străbate trei comune şi oraşul Turceni va fi modernizat în următorii doi ani, au mai spus autorităţile judeţene. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a anunţat şi de ce a durat atât de mult semnarea contractului de execuţie. „Am avut o procedură cu peste 25 de oferte, 65 de ofertanţi din România şi din afara ei. Valoarea contractului pe care luni l-am semnat este de peste 32 de milioane lei, fără TVA, din care finanţarea din bugetul propriu este de aproximativ 200.000 lei. Durata de execuţie este de 24 luni, suntem convinşi că firma va fi serioasă, se va ocupa imediat de tot ce înseamnă lucrări de început, urmând ca din 15 martie să înceapă serios lucrările pentru modernizarea drumului”, a declarat Cosmin Popescu.

Lucrarea a fost câștigată de Asocierea S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L., S.C. DOMARCONS S.R.L., S.C. GREENADEL PROD S.R.L., S.C. ROMSTRADE S.A., S.C. MANINTER CAR S.R.L., lider de asociere S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L.

Drumul, lung de 30 de kilometri, are de-a lungul său 19 poduri şi peste 20 de staţii de transport public. Toate vor fi modernizate, spun autorităţile judeţene. „În acest proiect vom executa accesul la 1.322 de proprietăţi prin refacerea podeţelor şi racordarea lor printr-o placă de beton. Cele 20 de staţii de transport public vor fi şi ele modernizate. De asemenea, proiectul prevede înfiinţarea a 30 de kilometri de piste pentru biciclişti şi trotuare pentru pietoni”, a mai spus şeful Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu. 

Vizualizări: 4,946

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: