Începe bâlciul la Godineşti!

Unul dintre cele mai mari bâlciuri din Gorj va avea loc weekend-ul acesta la Godineşti. Evenimentul va debuta cu tradiţionalul târg de animale şi de produse agricole, urmând ca duminică, 2 august, să aibă loc festivalul de folclor, când va fi aleasă şi Miss Godineşti.

Autorităţile locale din Godinești organizează în zilele de 1 și 2 august bâlciului tradiţional anual de animale și produse agricole. La ediția din acest an vor fi prezenţi fermieri şi producători din județe precum Dolj, Mehedinți, Sibiu, Alba şi Hunedoara, dar nici gorjenii nu vor lipsi de la eveniment. Târgul de animale se organizează la Godinești de peste un secol. "Bâlciul va avea loc în zona Grind din Godinești. Vor fi foarte multe animale, dar cred că vor fi ieftine. Nu se înscriu la noi, vin direct, avem spațiu amenajat pentru cabaline, pentru vite, nu sunt amestecați. Nu am perceput taxă, nici la comercianți. De vineri vor veni cu animalele cei de la distanțe mari, iar cei din zonă, care coboară dinspre munte, vin de regulă noaptea. Au venit deja o parte din comercianți, de la Dragotești, și s-au amplasat. A venit cineva cu jocuri, tiribombe pentru copii, cu topogane. Sunt vreo 4-5 tarabe cu gogoși. Trebuie să fim prezenți în permanență. Așetptăm undeva la 7-8000 de oameni la bâlci. Este unul dintre cele mai mari din zonă", a declarat Gheorghe Corbeanu, primarul comunei Godinești.

Duminică va avea loc Festivalul de Tineret, aflat anul acesta la cea de-a 17-a ediție. Câteva zeci de artiști vor lua parte la acest festival care vor concura pe mai multe secțiuni, prezenți fiind și artiștii Ansamblului Profesionist "Doina Gorjului".

Miss Godinești 2015

Și anul acesta organizatorii vor premia și cea mai frumoasă tânără din comuna Godinești. Fetele trebuie să aibă o vârstă și o ținută corespunzătoare. "Vom avea duminică și o secțiune Miss Godinești în costum popular. Se alege o fată care să fie și frumoasă, și arătoasă, dar și în costum tradițional autentic. Preselecția se face începând cu ora 15. Pot să și cânte, și astfel pot lua un premiu în cadrul festivalului. Sunt acceptate tinerele cu vârste cuprinse între 15 și 36 de ani. Missul se organizează de când s-a început festivalul", a precizat primarul din Godinești.

Tot în cadrul festivalului vor fi premiate nouă cupluri care anul acesta împlinesc 50 de ani de la căsătorie, cu o diplomă şi o sută de lei.

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: