Apă pentru sătenii din Rasova, asigurată cu două cisterne

Autorităţile locale din Băleşti au pus la dispoziţia cetăţenilor din satul Rasova încă o cisternă cu apă, astfel încât localnicii să poată avea cantităţile suficiente pentru adăpatul animalelor şi treburile casnice, dat fiind faptul că în zonă fântânile au secat. Jumătate din sat este racordat la reţeaua de apă, însă lichidul vieţii este distribuit la program, numai jumătate de zi, ca şi în satul Ceauru.

Primarul Aristică Paicu spune că a mai pus la dispoziţia sătenilor încă o cisternă, astfel încât aceştia să nu ducă lipsă de apă. Apa din cisterne este folosită şi pentru stropitul străzii, asta pentru că drumul nu este asfaltat şi praful care se ridică creează disconfort cetăţenilor. Edilul spune că odată cu punerea în funcţiune a celei de-a doua cisterne nu mai este nevoie de sprijinul pompierilor pentru asigurarea apei necesare pentru cetăţenii din satul Rasova, acum în perioada secetoasă. Astfel, cisterna trece şi de 3 ori prin sat, astfel că oamenii pot să-şi alimenteze bidoanele ce le-au amplasat în faţa gospodăriei. "Am avut o cisternă de la proiectul platformei de nitraţi, luată prin fonduri europene ş am folosit-o pe aceea până acum. După care, timp de o săptămână am reparat o altă cisternă de inox cu care transportăm tot apă pentru adăpatul animalelor, în Rasova. N-am avut timp să o autorizăm pentru apă potabilă pentru că e nevoie de timp pentru autorizare. Acum cele două cisterne asigură necesarul de apă, fără să mai facem apel la ISU Gorj. Oamenii s-au obişnuit şi scot la poartă bidoane de câte 180 de litri. Nişte putini mari care au circa 400 litri, le umplem. Ei iau de la poartă şi duc la animale. Tot satul primeşte până la ora 17 şi de câte trei ori", a declarat primarul comunei Băleşti.

Administraţia locală din Băleşti spune că şi cealaltă jumătate de sat din Rasova va fi racordată la reţeaua de apă potabilă anul viitor. „Tot satul va fi racordat la reţeaua de apă din primăvara viitoare. Din bugetul rectificat pe care îl avem prindem încă un foraj şi facem în toamna aceasta pentru Rasova să aibă foraj propriu. Avem proiect finanţat pentru realizarea reţelei, pe fonduri guvernamentale”, a precizat primarul Aristică Paicu.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: