Şcolile din Berleşti intră în reabilitare

Toate cele patru şcoli ale comunei Berleşti vor fi supuse unui amplu proces de igienizare şi jumătate din ele vor avea parte de reabilitări consistente, anunţă autorităţile publice din localitate. În prezent, angajaţii primăriei se pregătesc să se mute în casă nouă, primarul localităţii Maria Dumitraşcu declarând că sunt pe ultima sută de metri cu finalizarea noii locaţii. Totodată, autorităţile publice locale din Berleşti speră să obţină o sumă bunicică din rectificarea bugetară astfel încât intervenţiile la unităţile şcolare să fie cât mai mari.

Maria Dumitraşcu, primarul localităţii Berleşti, va demara o amplă campanie de igienizare a unităţilor şcolare astfel încât cei peste 200 de şcolari din localitate să fie întâmpinaţi în ordine şi curăţenie. Primărița spune că imediat ce va termina cu mutarea primăriei își va pune oamenii să reabiliteze școala din centrul comunei care are nevoie de o șarpantă nouă. ”În maxim o săptămână termin cu reabilitarea clădirii în care va funcționa primăria și apoi încep cu școlile. Vrem să ne mutăm, am dat deja și hotărârea de Consiliu Local și sperăm că în septembrie să ne mutăm cu totul. Pe 15 august o să demarăm procesul de igienizare la școli, în primă fază două școli la care sunt mai multe lucruri de făcut, cea de la centru din Berlești, școala mare unde s-au comasat și învață în jur de 190 de copii și școala din satul Scrada”, a spus Maria Dumitrașcu, primarul din Berlești.

Cert este că primăria nu va contracta nicio firmă de igienizare a școlilor, procesul fiind pus în practică de către angajații firmei Consiliului Local Berlești. ”Sunt patru școli, la două din ele o să fac doar igienizări, dar mai sunt două unde vreau să fac o intervenție mai serioasă, adică aș avea de schimbat o șarpantă la școala cea mare, parte din ea am schimbat-o acum câțiva ani și acum vreau să schimb și cealaltă parte. Nu voi contracta nicio firmă de igienizare, anul trecut am făcut tot cu oamenii mei și la fel voi face și anul acesta. Școlile sunt pregătite să-și întâmpine elevii în toamnă, dar vreau eu să fie mai bine, mult mai bine”, a spus Maria Dumitrașcu, primarul comunei Berlești.

Cât privește partea de finanțare, primărița spune că în funcție de banii pe care îi va primi la rectificare va decide ce sume va aloca investițiilor la unitățile școlare.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: