Începe construcția fabricii de blocuri ceramice din Târgu Cărbunești

Lucrările la cea mai mare fabrică de blocuri ceramice din România, care va fi construită în oraşul Târgu Cărbuneşti, din judeţul Gorj, vor începe peste doar o săptămână. Informația a fost dezvăluită chiar de primarul orașului. Investiția va duce la crearea a numeroase locuri de muncă. 

Fabrica este realizată de compania Soceram, iar reprezentanţii companiei sunt așteptați peste doar câteva zile, în Târgu Cărbunești, să dea startul la începerea investiţiei.

„Este o investiție mult așteptată. Miercuri, 2 noiembrie, a rămas stabilit ca să aibă loc o inaugurare și o începere a lucrărilor, sărbătorită cu puțin fast, să-i spunem așa. O să fie prezent și președintele Soceram. Cât despre investiție, ea trebuie să se realizeze în doi ani de acum în colo pentru că Soceram a obținut și un ajutor de stat din partea Guvernului României”, a afirmat primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău, la Gorj Tv.

Administrația locală are în plan să acorde și terenuri tinerilor care doresc să se stabilească în zonă pentru a fi aproape de locul de muncă.  

„Forța de muncă va fi din oameni care trăiesc din Gorj. Noi avem și câteva loturi pentru tineri acolo. Dacă vor veni familii tinere, care vor lucra acolo, putem să le punem la dispoziție acele loturi, să-și facă locuințe, să se mute acolo și să aibă un serviciu aproape de casă”, a mai afirmat Dănuț Birău.

Vizualizări: 1,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: