Liceele din Gorj îşi prezintă oferta educaţională la mall

Toate cele 33 de licee din judeţul Gorj aşteaptă elevii care vor absolvi clasa a opta să consulte oferta educaţională pentru noul an şcolar. Întâlnirea va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni în mall-ul din Târgu Jiu. Accent se pune şi pe învăţământul profesional, unde inspectorii şcolari vor să ocupe toate locurile din 26 de clase.

Fiecare liceu va veni la Târgu Jiu să prezinte specializările pe care se va plia de anul viitor. Fiecare unitate de învăţământ va avea un stand unde vor putea fi consultate ofertele educaţionale. Evenimentul este programat sâmbătă, la ora 12.00. „Aşteptăm copiii de clasa a opta, sâmbătă, la ora 12.00. Vom avea prezente toate cele 33 de licee din judeţul Gorj. Fiecare instituţie va avea un stand. În acest an, Inspectoratul Şcolar a propus 26 de clase de învăţământ profesional. Am purtat discuţii cu investitori din judeţ. Ne-am propus mai multe clase, dar sunt convins că aceste clase vor fi realizate. Aş vrea să supun atenţiei publice şi învăţământul profesional dual. Complexul Energetic Oltenia şi-a propus înfiinţarea a cinci clase de învăţământ profesional dual, în care copiii studiază disciplinele teoretice la şcoală, urmând ca partea practică s-o efectueze la agentul economic”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Mare preţ se pune şi în acest an pe învăţământul profesional şi profesional dual, unde mai mulţi agenţi economici sunt dispuşi să plătească pentru şcolarizarea meseriaşilor. „Un copil care învaţă o meserie primeşte minimum 400 de lei, casă şi masă de la Consiliul Judeţean, dacă nu are domiciliul în localitatea în care învaţă, echipamente de protecţie şi transport de acasă la şcoală dacă nu locuieşte în localitatea în care înfiinţăm clasa respectivă. După cei trei ani de învăţământ profesional, pe lângă meseria pe care o învaţă, copilul primeşte o diplomă că a absolvit învăţământul secundar şi se poate înscrie la învăţământul liceal la zi sau seral”, a mai spus Işfan.

Vizualizări: 1,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: