Paradă populară la Novaci. Începe „Urcatul oilor la munte”

Sărbătoare mare duminică, 20 mai, la Novaci, unde are loc Festivalul interjudeţean de folclor pastoral „Urcatul oilor la munte”. Nu mai puţin de 14 formaţii de dansuri populare din mai multe zone ale ţării vor fi prezente la ediţia din acest an. Liderii PNL şi USR sunt aşteptaţi la Novaci.

Manifestarea cultural-artistică „Urcatul oilor la munte” se află anul acesta la cea de-a 51-a ediţie. Startul distracţiei se va da la ora 10.00, cu o paradă a portului popular şi a formaţiilor invitate pe esplanada Casei de Cultură din Novaci. Cetăţenii oraşului de sub munte şi nu numai sunt invitaţi apoi în Dumbrava Hirişeşti, unde vor avea loc spectacole de muzică populară. „În faţa Casei de Cultură va avea loc deschiderea manifestărilor. Vor fi prezente numeroase formaţii de dansuri populare din judeţele Vîlcea, Sibiu, Hunedoara, Alba şi, bineînţeles, din Gorj. Îşi vor prezenta portul popular, va fi o paradă a portului şi jocului popular. Apoi se vor deplasa în Pădurea Hirişeşti, unde se va desfăşura spectacolul fiecărei formaţii în parte”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci.

Printre invitaţii din acest an se numără Ludovic Orban, preşedintele PNL, preşedintele USR, Dan Barna, dar şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu. Prezente la manifestări vor fi şi autorităţile judeţene.    

Circa 200 de comercianţi cu fel de fel de produse şi parcuri de distracţii vor fi în Dumbrava Hirişeşti. Manifestările vor debuta încă de sâmbătă. Administraţia locală din Novaci îi va aduce pe Florin Ionaş-Generalul şi Formaţia General Music să cânte pentru invitaţi. Spectacolul va începe la ora 19.00 şi va ţine 4 ore.

Vizualizări: 2,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: