Începe distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană

Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană ajung în sfârşit la nevoiaşii din Gorj. Alimentele se vor acorda în trei tranşe, prima parte urmând a fi repartizată în zilele imediat următoare. Persoanele care nu se regăsesc pe listele nominale de la primării, dar care intră în categoriile beneficiare, vor fi trecute de către angajaţii primăriilor pe listele suplimentare.

Prima tranşă din ajutoarele alimentare din cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, respectiv un număr de 56.266 de pachete, va fi repartizată primăriilor din Gorj începând cu data de 14 decembrie. „Repartizarea se va face astfel: în data de 14 decembrie 2014 vor primi ajutoarele localităţile Târgu Jiu, Dăneşti, Bălăneşti şi Băleşti; în data de 15 decembrie 2014 localităţile Târgu Cărbuneşti, Turceni şi Runcu; iar în data de 16 decembrie 2014 localităţile Bâlteni, Bumbeşti Jiu, Drăguţeşti, Motru, Rovinari şi Scoarţa”, a declarat Corine Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Gorj.

Conform contractului semnat între Ministerul Fondurilor Europene și furnizorul de produse alimentare la data de 2 decembrie 2014, acesta din urmă are obligația de a furniza în 15 zile de la semnarea contractului 20% din cantitatea totală, iar ulterior, la fiecare 15 zile, 40% din cantitate. Ajutoarele alimentare distribuite unui beneficiar constau în: şase kilograme de făină albă de grâu, şase kilograme de mălai, două pachete de paste făinoase (400g/pach.), patru kilograme de zahăr, patru litri de ulei, opt cutii de conserve carne porc (300 g/ct.), şase cutii de conserve carne vită (300 g/ct.), zece cutii de pate ficat (200 g/ct.). 

Direcţia Publică de Protecţie Socială din cadrul primăriei Târgu Jiu va demara acţiunea de distribuire a alimentelor de la Uniunea Europeană începând de luni, 15 decembrie. Pentru a evita cozile din ultimii ani, alimentele vor fi distribuite în baza unui ordin emis de direcţie. Programul de distribuire este de la ora 7 până la orele 17. Alimentele vor fi distribuite în zilele de 16,16,17,18,19, 22, 23,29, 30 decembrie. Din data de 5 ianuarie 2015, programul de distribuire este de luni până vineri, între orele 7.00-16.00.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: