Începe distribuirea biletelor de transport pentru pensionari

Mii de pensionari din Târgu Jiu sunt așteptați de la începutul săptămânii viitoare să ridice biletele de transport în comun oferite gratuit de autorități, aferente anului 2017. Vor fi două tipuri de abonamente emise, în funcție de vârsta solicitantului. Până la sfârşitul anului pensionarii vor putea circula cu biletele de autobuz primite pentru anul 2016, după care nu vor mai fi valabile.

Biletele oferite de administraţia locală pentru pensionari nu sunt transmisibile. Astfel, pensionarii care doresc să beneficieze și anul voitor de acest sprijin se pot prezenta, personal, începând cu data de 12 decembrie să ridice legitimațiile și biletele, de la sediul Transloc.

Pensionarii cu vârste de până la 70 de ani şi un cumul al pensiei de maximum 850 lei vor beneficia de 96 de bilete de călătorie dus-întors pe care le pot folosi în cursul anului 2017. Acestea vor fi însoţite de un tichet. Pensionarii care depăşesc vârsta de 70 de ani beneficiază de un abonament cu 60 de călătorii. În acest caz, cumulul pensiei este de 1500 de lei. Pentru a beneficia de biletele gratuite pentru transportul în comun pensionarii trebuie să prezinte și câteva documente. "Trebuie să se prezinte cu o copie după buletinul de identitate, o copie după ultimul cupon de pensie, cel aferent lunii noiembrie, și o poză. Pentru cei care au luat an de an rămâne valabilă poza pe care au avut-o pe vechiul abonament", a declarat Vasile Căilean, directorul societăţii Transloc.  

În anul 2016 au beneficiat de bilete gratuite pentru mijloacele de transport în comun un număr de 9732 de pensionari. Toate aceste facilităţi sunt suportate din bugetul local al municipiului Târgu Jiu. Reprezentanţii societăţii de transport în comun au transmis o rugăminte pensionarilor, aceea de a nu înstrăina abonamentele, explicând că în trecut au fost astfel de cazuri.

Vizualizări: 455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: