Motivul pentru care i-au dat lacrimile unui fost primar din Rovinari

Ziua de vineri, 9 decembrie, a fost una de o semnificaţie majoră pentru toată suflarea din Rovinari. Asta pentru că în această zi s-au împlinit 35 de ani de la atestarea documentară a oraşului. Autorităţile locale au marcat acest eveniment în cadrul unei şedinţe festive a Consiliului Local. Cu acest prilej au fost premiate trei personalităţi locale, printre acestea şi primul primar al localităţii, Ilie Răuţescu. Acestuia i-au dat lacrimile vorbind despre istoria Rovinariului.

Consiliul Local Rovinari s-a întrunit vineri în şedinţă festivă la împlinirea a trei decenii şi jumătate de existenţă a oraşului. Autorităţile au vrut să marcheze această importantă zi pentru comunitatea locală. "Eu sunt mai tânăr decât oraşul. Rovinari sărbătoreşte astăzi 35 de ani de la înfiinţare. Mă simt onorat să mă aflu astăzi în poziţia în care sunt şi le transmit tuturor rovinărenilor "La mulţi ani" şi pot să-i asigur că de aici încolo mă voi ţine de promisiunile pe care le-am făcut în faţa oamenilor", a fost mesajul primarului Robert Filip, la ceas aniversar.

La şedinţa festivă a luat cuvântul şi cel care a fost primar al oraşului la înfiinţare, Ilie Răuţescu. A fost premiat de autorităţi, însă o recunoaştere de acest gen a primit şi Eugeniu Staicu, cel mai longeviv consilier local, dar şi voluntarul Ionel Gârdu, care a participat la fel de fel de acţiuni pentru comunitatea locală, de-a lungul ultimelor luni.

Lui Răuţescu i-au dat lacrimile vorbind despre Rovinari. "Sunt emoţionat. Oraşul Rovinari a trecut prin multe chiar de la înfiinţare. Se vehicula ideea să i se spună oraşul Roşia sau oraşul Fărcăşeşti. Atunci, având posibilitatea să-mi impun punctul de vedere, am plecat de la istoricul de unde trebuie să fie oraşul Rovinari. Cărbunele nu a apărut pentru prima dată în Roşia sau în Fărcăşeşti, ci la Rovinari. Faptul că localitatea Rovinari era dezafectată am ţinut neapărat să se numească oraşul Rovinari", a explicat Ilie Răuţescu.

Rovinariul a luat naştere urmare extinderii activităţii miniere. A devenit oraş prin decretul numărul 367 din 9 decembrie 1981.

Galerie foto



Vizualizări: 2,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: