Şcoala Gimnazială din Peştişani va fi modernizată

Cei peste 200 de elevi şi preşcolari care învaţă la Şcoala Gimnazială Peştişani vor avea condiţii mult mai bune în anul şcolar viitor. Începând din primăvară, această şcoală va intra în reabilitare totală. Autorităţile locale au reuşit să obţină o finanţare de peste 3 milioane de lei, în proiect fiind prevăzute inclusiv dotări cu mobilier, rampe pentru persoanele cu dizabilităţi şi chiar un teren de sport sintetic.

Cosmin Pigui, primarul de la Peştişani, spune că şcoala din centrul comunei necesită o intervenţie urgentă, dat fiind faptul că acea construcţie are o vechime de peste 60 de ani. „Şcoala va intra în reabilitare începând din primăvara anului viitor. Este vorba despre o investiţie de peste 3 milioane de lei, o investiţie pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Este o şcoală care are o vechime de peste 60 de ani, care necesită o reabilitare generală. Aici învaţă peste 200 de elevi, este o şcoală care are viitor, nu se va întâmpla ca în alte localităţi să se investească banii, iar după aceea să se închidă şcolile”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani.
Potrivit edilului local, proiectul prevede inclusiv dotări cu mobilier, rampe pentru persoanele cu dizabilităţi şi chiar un teren de sport sintetic. „Proiectul presupune înlocuirea acoperişului, şarpantă, izolaţii termice, instalaţii sanitare, instalaţii electrice, centrală nouă, înlocuire tocărie, uşi, ferestre, parchet şi inclusiv dotări cu mobilier nou. Şcoala va corespunde normelor PSI, va avea rampe pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, vor fi amenajate alei. Acest proiect presupune inclusiv un teren sintetic de sport, pe care se vor putea desfăşura orele de educaţie fizică”, a precizat Cosmin Pigui.

Vizualizări: 2,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: