Începe examenul de Titularizare. 570 de profesori și 29 de catedre

Peste 500 de profesori și viitori profesori intră în febra examenelor. Miercuri are loc examenul de Titularizare, anul acesta centrul de examen fiind stabilit la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu”. Ca și în anii anteriori, numărul posturilor titularizabile este mult mai mic decât numărul candidaților înscriși.

Un număr de 570 de candidați susțin anul acesta examenul de titularizare. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj, examenul va fi susținut miercuri, 20 iulie, la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu. ”Candidații care au validat fișa de înscriere sunt 570 la număr, iar ei se vor prezenta pentru proba scrisă miercuri, 20 iulie. Pentru posturile scoase vacante se regăsesc 29 de posturi întregi la nivelul județului Gorj și peste 200 de posturi reprezentând norme vacante pe o perioadă determinată sau fracțiuni de posturi”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Practic, sute de candidați se luptă pentru doar 29 de posturi titularizabile, restul fiind doar fracțiuni de normă. Chiar dacă nu reușeșc să se titularizeze, candidații pot intra în învățământ ca suplinitori. ”Și la proba practică, adică lecția pe care au susținut-o deja, și la proba scrisă, candidații, pentru a se putea titulariza, trebuie să obțină minim 7. Însă chiar dacă obțin 7 şi nu se pot titulariza pentru că nu sunt posturi atunci ei pot să obțină suplinire pe o perioadă determinată”, a mai spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Cele mai multe posturi titularizabile sunt în domeniul vocaţional, respectiv la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, dar şi învăţământul primar şi preşcolar.

Vizualizări: 465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: