Profesoară din Gorj, cercetată pentru discriminare

Un dascăl gorjean a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Este vorba de Rodica Fețeanu, învățătoare la Școala Gimnazială "Ecaterina Teodoroiu". Învățătoarea a fost implicată în scandalul de la debutul anului şcolar, când reclama că directoarea Livia Zamfir i-a repartizat la clasa pregătitoare mai mulți copii de etnie romă decât colegei ei.

Reprezentanţii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj au primit recent de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării un document prin care au fost informaţi că învăţătoarea Rodica Fețeanu are calitatea de reclamat. Aceştia s-au sesizat după mega-scandalul care s-a iscat la școlă la începerea anului şcolar 2016-2017. Rodica Fețeanu o acuza pe directoarea Livia Zamfir că a favorizat-o pe colega sa Mihaela Șcheau, și ea învățător la o clasă zero, dându-i mai mulți copii români la clasă. Astfel, Fețeanu s-a arătat nemulţumită de numărul mare de romi de clasă, explicând că nu o deranja faptul că are romi la clasă, mai ales că mai avusese și în anii anteriori. "În baza celor transmise de Consiliul Național al Discriminării, urmează ca dumneaei să justifice incidentul de la începutul anului școlar. Noi monitorizăm cu atenție situația din școală", a declarat Gerogeta Popescu, inspector școlar județean în cadrul ISJ Gorj.
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este autoritatea de stat autonomă care își desfășoară activitatea în domeniul discriminării. Se ocupă de prevenirea faptelor de discriminare, medierea faptelor de acest gen, dar și investigarea, constatarea și sancționarea faptelor de discriminare.
După scandalul de la Şcoala Gimnazială Ecaterina Teodoroiu, responsabilii de la ISJ Gorj le-au cerut celor implicaţi să facă sesizări scrise, pentru a dispune efectuarea unei anchete în cadrul şcolii. Culmea este că nici Rodica Fețeanu, dar nici directoarea Livia Zamfir nu au depus astfel de sesizări. "În ceea ce privește toate conflictele existente la nivelul Școlii Gimnaziale Ecaterina Teodoroiu am solicitat sesizare scrisă din partea factorilor implicați. Până la această dată nu a fost înregistrată la Inspectoratul Școlar Județean nicio sesizare. După ce va fi înregistrată, dacă va fi înregistrată, voi solicita școlii instituirea unei comisii de cercetare disciplinară", a explicat inspectorul școlar.

Vizualizări: 3,715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: