Începe judecata în dosarul șpăgii pentru tomate

Veste nu tocmai plăcută pentru fostul șef al Direcției Agricole Gorj. Tribunalul Gorj a decis, ieri, să respingă cererile și excepțiile formulate de Dan Tănăsescu și să dispună începerea judecății în acest dosar.

 „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 207/P/2018 din 18.07.2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Craiova, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, privind pe inculpatul Tănăsescu Dan, trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (trei acte materiale)”, a decis instanța.

În același timp, Tribunalul Gorj a menținut măsura preventivă a controlului judiciar pe cauțiune dispusă față de Tănăsescu. Ambele sentințe pot fi contestate.

Tănăsescu ocupă acum o funcție de execuție în cadrul Direcției Agricole și nu are voie să se ocupe de programele care implică acordarea de subvenții agricole.

Fostul director a fost prins în flagrant pe data de 13 decembrie, când primea 2.000 de lei de la un fermier din comuna Bălești care voia să obțină o subvenție pentru tomate. Procurorii DNA susțin că, în perioada octombrie-decembrie 2018, Tănăsescu ar fi luat, în total,  7.800 de lei drept mită de la patru fermieri. Este vorba de sume de 2.000 - 2.500 lei, sau 500 euro, pe care fermierii le-ar fi plătit pentru a fi siguri ca vor primi subvenția de la stat de 3.000 de euro. În plus, fostul șef al Direcției Agricole Gorj este acuzat că nu și-a declarat în mod real averea, fiind anchetat și pentru fals în declarații.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurător, a sumelor de 120,762 lei și 30.130 de euro, ridicate de la Tănăsescu, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA. Despre acești bani găsiți la percheziția domiciliară, Tănăsescu ar fi spus că este vorba de economii personale, prezentând mai multe chitanțe de schimb valutar.

Vizualizări: 1,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: