Controale la toate parchetele din țară. Motivul!

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a dispus ca la toate parchetele din ţară să fie cercetate cauzele privind lipsirile de libertate, înregistrate în ultimii 10 ani. Verificările se vor finaliza la 1 octombrie. 

„În momentul de faţă se află în desfăşurare cel mai amplu control efectuat vreodată în istoria Ministerului Public - şi anume, am dispus ca la toate parchetele din ţară să fie verificate toate cauzele privind lipsiri de libertate, înregistrate în ultimii 10 ani”, a spus Licu.

Verificările au pornit de la recentul caz Caracal. „Noi de regulă monitorizăm activ cazurile de omor, pe acest aspect al lipsirilor de libertate nu am făcut niciodată niciun control și ne-am dat seama că sunt probleme. Verificăm toate cauzele în care s-au înregistrat plângeri sau cauze constituite ca urmare a dispariției unor persoane. Verificăm absolut toate soluțiile din ultimii 10 ani atât sub aspectul legalității, cât și aspectul temeiniciei soluției dispuse”, a mai spus procurorul general al României.

Vizualizări: 1,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: