Primarul care a cerut 400.000 de euro daune de la stat

Ilie Petroi, primarul din comuna gorjeană Aninoasa, a câștigat un nou proces cu Ministerul de Finanțe și Direcția Generală a Finanțelor Publice Craiova, reușind să anuleze un proces verbal de inspecție fiscală. Mai mult, instanța obligă fiscul la plata cheltuielilor de judecată către primărie, care nu sunt mici deloc.

Primăria Aninoasa a fost reprezentată de un cabinet de avocatură, cheltuielile de judecată fiind de 13.685 lei. Procesul a fost câștigat luni, 16 septembrie, la Curtea de Apel Craiova, decizia nefiind definitivă.

Interesant este că Primăria Aninoasa mai are un proces cu Finanțele, pe răspundere delictuală, în care a cerut daune de 400.000 de euro. Procesul este suspendat până la finalizarea litigiului de mai sus, câștigat în primă instanță de primărie.

Fiscul a constatat un prejudiciu de 3,7 milioane de lei la o lucrare de asfaltare a unui drum, pe bani europeni, din perioada 2015-2016. S-a făcut și un dosar penal care, însă, a fost clasat la DNA Craiova. Iată că primăria are câștig de cauză și în instanță, iar primarului Ilie Petroi nu îi mai rămâne decât să se plângă pe pagina de socializare că “Aninoasa a fost blocată pe partea de investiții 4 ani”. (A.A.)

Vizualizări: 2,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: